Jučer smo dogovorili naše prvo ovosezonsko pojačanje, a to je Matias Mijić. Matias nam dolazi iz Futsal Osijeka, a sada ćemo ga i pobliže predstaviti.

“Drago mi je biti dio takvog projekta”

Matias Mijić je stasiti pivot koji je futsal karijeru započeo u MNK Osijek Kelme prije šest godina te se ondje zadržao sve do ovog ljeta. Tako je s Osijekom godinama nastupao u prvoj ligi gdje je skupio stotinjak nastupa, a jednu sezonu je proveo igrajući i II.HMNL istok. Vrijedi spomenuti da je upisao i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske na turniru u Kini.

Matias je bio i član osječke sveučilišne ekipe koja osvojila naslov prvaka Unisport HR. Iste godine je zaslužio poziv za nacionalnu sveučilišnu reprezentaciju. Tako je s reprezentacijom nastupao na svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Kazahstanu.

Ime i prezime: Matias Mijić
Datum rođenja: 06.08.1993.
Mjesto rođenja: Osijek
Pozicija: Pivot
Prijašnji klubovi: Futsal klub Osijek

Vodstvo kluba je iznimno zadovoljno angažmanom Matiasa, a ni on sam nije krio oduševljenje.

Nakon 6 godina provedenih u Osijeku u kojima sam stekao afirmaciju i prošle turbulentne sezone, osjetio sam potrebu za promjenom sredine. S obzirom na poslovne obaveze i osobne želje za uređenom i kvalitetnom sredinom, na obostrano zadovoljstvo odlučio sam prihvatiti poziv Aurelije.
Aurelia je izrazito organiziran i ambiciozan klub, klub koji je odabrao teži, ali jedini ispravni način razvoja – ulaganje u omladinski pogon i ravnomjeran i racionalan razvoj svih dijelova kluba. Sada je Aurelia jedan prepoznatljiv klub te iz godine u godinu raste i pravim putem korača prema konačnom cilju prve lige. Drago mi je da ću biti dio takvog projekta. Takva sredina će za mene kao osobu i igrača predstavljati novi izazov za dokazivanjem i daljnjim razvojem te se nadam da ću opravdati očekivanja kluba i budućih suigrača i da ćemo već ove godine napraviti korak više, a to je plasman u kvalifikacije za 1. HMNL.

 

#OvoJeAurelia