Dok je klupska akademija i dalje u punom pogonu sa svih osam kategorija, prva momčad je na ljetnom odmoru. Sezona je završena na trećem mjestu što je značilo samo jedno – plasman u 1.HMNL. Hrvatski nogometni savez velikim koracima gura futsal ka naprijed te će nam tako iduća sezona donijeti novi sustav natjecanja.

Kvalitetna liga

Umjesto dosadašnja dva, sada nas očekuju tri ranga natjecanja hrvatskog futsala. Prva liga postaje “Elitna liga”, a dobili smo i jedinstveni drugi rang natjecanja pod nazivom “1.HMNL”. Treći rang natjecanja će činit regionalne lige. Ovim potezom saveza, proširiti će se kvaliteta klubova i natjecanja pa tako i samog sporta što će donijeti brojne benefite u budućnosti. Nas tako očekuje iznimno kvalitetno i zahtjevno natjecanje 1.HMNL kojemu smo težili i koje će nam svakog vikenda donijeti kvalitetnog protivnika. Novi protivnici, redom kvalitetni klubovi, iz čitave Hrvatske, svakako će biti mamac za vinkovačku publiku te vjerujemo da će dvorane biti redovno ispunjene. 

Od Vinkovaca preko Rijeke do Splita

Sami pogled na geografsku kartu klubova koji će se natjecati u 1.HMNL izgleda impresivno i veoma ozbiljno. Tako ćemo gostovanja na istoku imati kod starih znanaca MNK Brod 035 i HMNK Gradiška, dok nas zapadnije očekuju premijerni dvoboji protiv Futsal Gorice, Novog Marofa te HMNK Rijeke. Put na jug će nas odvesti do MNK Jezera, Šibenika 1983 te do Splita u kojem se nalaze dva kluba – FC Split Trumm i dojučerašnji prvoligaš, AFC Universitas. Ambiciozni klubovi s nekolicinom prvoligaških igrača garantiraju spektakl u svakoj utakmici!

Liga će svakako predstavljati i veliki izazov u organizacijskom, ali i igračkom smislu, no sigurni smo kako ćemo početak dočekati spremni! Od rujna, vidimo se u 1.HMNL u ciglici!

#OvoJeAurelia