Jučer je u slavonsko brodskoj dvorani Vijuš, održan plenum klubova II.HMNL istok. Povod je dakako sezona koja je pred nama.

S listopadom u natjecanje

U novu sezonu je prijavljeno 8 klubova koji će se boriti za mjesta koja vode u elitnu te jedinstvenu prvu ligu. S obzirom na broj klubova, natjecanje će se  održati trokružnim sistemom što će donijeti 21 kolo nakon kojega ćemo znati tko odlazi u rang više. Uz nas, klubovi koji će se još natjecati su: MNK Autodijelovi Barišić, MNK Brod 035, MNK Jakšić, HMNK Nova Gradiška, MNK Olimpijac, MNK Slatina te MNK Vinkovci.

Prvenstvo započinje 01.10., a naši dečki sezonu otvaraju na domaćem parketu protiv MNK Olimpijac. S obzirom na osnivanje elitne lige od sezone 2023./’24., prvak regije istok će igrati kvalifikacije za taj rang dok prva tri mjesta garantiraju plasman u jedinstvenu drugu ligu koja će nositi naziv prve lige. Klubovi koji ne budu uspješni na jednom od ta dva područja, sljedeću sezonu će se natjecati u trećem rangu.

Raspored:
1. Aurelia Futsal – Olimpijac FC
2. Aurelia Futsal – MNK Jakšić
3. MNK Brod 035 – Aurelia Futsal
4. Aurelia Futsal – HMNK Nova Gradiška
5. MNK Vinkovci – Aurelia Futsal
6. Aurelia Futsal – MNK AD Barišić
7. MNK Slatina – Aurelia Futsal

Kadeti i juniori u borbu za nacionalnu ligu

Nakon definiranog rasporeda i sustava seniorskog natjecanja, na red su došli kadeti i juniori. Novina u odnosu na ranije sezone jest osnivanje jedinstvene prve lige u koju će se plasirati po tri prvoplasirana kluba iz regionalnog natjecanja. Tako regionalno natjecanje počinje 01.10., a cijelo natjecanje će trajati do kraja svibnja sljedeće godine što je velika stvar za futsal. Nakon natjecanja po regiji, od veljače najuspješniji put nastavljaju u nacionalnoj ligi dok će ostali u pohod na prvaka središta.

Kod juniora je prijavljeno 11 klubova koji će igrati po jednokružnom sustavu gdje ih očekuje 10 utakmica. Kadeta je prijavljeno za jedan klub manje te će tako oni igrati po jednokružnom sustavu uz playoff prve četiri momčadi.

Raspored juniori:
1. MNK Brod – Aurelia Futsal
2. Aurelia Futsal – MNK Osijek
3. MNK AD Barišić – Aurelia Futsal
4. Aurelia Futsal – HMNK Nova Gradiška
5. MNK Jakšić – Aurelia Futsal
6. Slobodno kolo
7. Aurelia Futsal – MNK Vinkovci
8. MNK NG Unitas – Aurelia Futsal
9. Aurelia Futsal – Olimpijac FC
10. MNK Brod 035 – Aurelia Futsal
11. Aurelia Futsal – MNK Slatina

Raspored kadeti:
1. Sveti Patrik – Aurelia Futsal
2. Aurelia Futsal – MNK AD Barišić
3. MNK Brod 035 – Aurelia Futsal
4. MNK Osijek – Aurelia Futsal
5. Aurelia Futsal – HMNK Nova Gradiška
6. MNK Vinkovci – Aurelia Futsal
7. Aurelia Futsal – MNK NG Unitas
8. Olimpijac FC – Aurelia Futsal
9. Aurelia Futsal – MNK Brod

Kup s 32 momčadi bez nositelja

Novine su nas dočekale u kup natjecanju. Tako će se od ove sezone 27 najboljih ekipa po tablici uspješnosti uz još 5 prvaka središta naći u bubnju bez nositelja. Kroz jednu utakmicu, klubovi će pokušati pronaći put do Final 8 natjecanja koje će biti održano u jednom gradu domaćinu. Aurelia je zahvaljujući sjajnim nastupima posljednjih godina već u bubnju te ne mora igrati regionalni kup.

#OvoJeAurelia