FOTO: Leo Suhorski

Prvi tjedan priprema je iza nas, a uskoro nas očekuju i prve pripremne utakmice. Osvrt na dosadašnji period kao i najavu predstojećeg, donosi nam trener prve momčadi, Kristian Šoštar.

Igrački kadar kompletiran

Svlačionicu su u prijelaznom roku dopunili Matej Perović, Petar Rubić, Sebastian Bačo i Milan Kiss. Istu nije napustio nitko te je sastav sada spreman za nove izazove.

Kako smo i najavili po završetku prošle sezone, cilj je bio dovesti četiri igrača na četiri različite pozicije i to smo ostvarili. Zadovoljni smo odrađenim prijelaznim rokom kao i postojećim kadrom. Igrače trenutno mogu samo pohvaliti jer odrađuju teške pripreme bez prigovora, dapače, nevjerojatno dobra energija se osjeti na treningu. Osjeti se njihova glad i želja za treningom i igrom te je u takvim uvjetima svima ugodno raditi.

Planove jedino zasada malo “kvari” odsutnost trenera koji se s reprezentacijom sprema za Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu.

Još od travnja smo znali da će ovaj period ovakav i da će biti teško. Jako mi je žao što nisam s momčadi, ali reprezentativne obveze su takve da to nije moguće. Međutim, posložili smo sustav jako dobro, napravili smo dobar uvodni sastanak te s momčadi sve po dogovoru rade pomoćni trener, Ivan Lončar i kondicijski trener, Luka Sambol. Igrače pratimo putem Ultrax sustava i kroz snimanje treninga te sam uvjeren da ćemo i ovaj period moje odsutnosti napraviti na kvalitetan način.

Reprezentacija je jučer u posljednjoj pripremi savladala Kosovo te sutra odlazi na put u Uzbekistan.

Svi znamo koliko je hrvatski futsal čekao na ovaj uspjeh i meni je iznimno drago da sam dio toga. Stanje u reprezentaciji je jako dobro, igrači su spremni i jedva čekaju prvu utakmicu. Zanimljivo je da se prvenstvo otvara baš s našom utakmicom i to možda ključnom za nas, onom protiv Tajlanda. U grupi još imamo glavnog pretendenta za naslov, reprezentaciju Brazila te Kubu. Nadam se prolasku skupine i što boljem uspjehu te da će hrvatska javnost ispratiti sve naše utakmice i da ćemo ovo natjecanje iskoristiti za dodatno podizanje statusa futsala u Hrvatskoj.

FOTO: Leo Suhorski

Od Pule do Osijeka

Prijateljske utakmice su dogovorene, a prvi pripremni susret nas očekuje u Puli, kod jednog od glavnih kandidata za naslov.

Nakon dva tjedna priprema, idemo u goste Stanoinvest Futsal Puli. Radi se o momčadi koja ima ogromnu kvalitetu u nogama, ali i na klupi u španjolskom treneru, Alvaru Martinezu. Potom ćemo ugostiti ekipu s kojom smo se često zadnjih godina susretali, HMNK Nova Gradiška, a isto tako će biti kvalitetna provjera. Nakon toga nas očekuje gostovanje u Zagrebu kod Uspinjača-Gimke i u posljednja dva tjedna ćemo odigrati dva susreta protiv Osijeka, jedan u gostima i jedan kod kuće.

Protivnici, gledajući po prošloj sezoni, iz SuperSport HMNL i vrha Prve HMNL. Što očekivati?

Bez obzira na rang i kvalitetu protivnika, nikad do sada nismo u pripremama imali isključivo cilj pobjede. Ne radim na taj način i igrači to znaju. Imamo u svakoj utakmici male ciljeve koje želimo ispuniti, a koji se odnose na period koji je prethodio utakmici. Tako oni mogu biti od fizičkih podražaja, napadački suradnji, obrambenih zadataka do nekih specifičnih situacija. Isto tako, pripremne utakmice s razlogom nose taj naziv pa je cilj da nakon svake utakmice vidimo stanje i što bolje se pripremimo za ono što je bitno, a to je prvenstvo.

Raspored pripremnih utakmica

  • 14.09.2024. | Stanoinvest Futsal Pula – Aurelia Boso Futsal
  • 23.09.2024. | Aurelia Boso Futsal – HMNK Nova Gradiška
  • 29.09.2024. | Uspinjača Gimka – Aurelia Boso Futsal
  • 05.10.2024. | Aurelia Boso Futsal – Osijek Kandit
  • 12.10.2024. | Osijek Kandit – Aurelia Boso Futsal

#OvoJeAurelia