Klub ne čine samo teren i utakmica. Dapače, teren i utakmica su najmanji dio koji čini jedan sportski klub. Uspješan klub pridaje pažnju stvarima van terena kao što su obitelji, uključivanje mladih u rad, edukacija, aktivnosti za dobrobit lokalne zajednice i slično. Vođenim time, pokrenuta je grupa za učenje koja će pomoći našim igračima da ostvaruju uspjehe u školi, ali i budućim karijerama.

Naučiti kako učiti

Grupu za učenje vodi profesorica filozofije i religijskih znanosti, Tomislava Crnaić, koja će kroz četiri susreta proći program učenja. Ovdje se naime ne radi o susretima gdje igrači dolaze i uče svoje predmete niti je ovo dopunska nastava. Grupa za svrhu ima povećati efikasnost u učenju, naučiti organizaciju vremena i prostora te spoznati sami sebe. Program uključuje četiri susreta po dva puna sata. Tijekom programa dečki će proći kroz samoprocjene svojih stilova učenja, naučiti će bolje i kvalitetnije raspolagati svojim vremenom te kako u što kraćem vremenu biti efikasniji.

Osim za školu, vještine će koristiti i u drugim sferama života, otkriva nam profesorica.

Grupa za učenje je osmišljena kao svojevrstan trening za stjecanje vještina potrebnih za učinkovito učenje. Nakon odslušanog programa, osim naučenih brojnih metoda, sudionici grupe će usvojiti i vještine i alate za upravljanje vremenom i prostorom pri učenju. Na taj će način u kraćem vremenu biti djelotvorniji i, konačno, uspješniji u tom procesu. Čar ovoga programa jest što, osim za školu, vještine stečene u njemu mogu biti korištene u svim sferama života jer pridonose kvaliteti istoga.

Grupa je trenutno prilagođena za srednjoškolsku dob, a s obzirom na već sada veliki odaziv i interes, u planu je i proširenje narednih grupa u sljedećoj sezoni. Igrači su iznimno pozitivno reagirali na prvi susret koji je održan u subotu.  Po okončanju edukacije, igrači će dobiti svoj profil učenja koji im može koristiti pri radu i učenju.

“Važno nam je da igrači budu uspješni u školi”

Svoje zadovoljstvo su iskazali i dva igrača te polaznika grupe, Sandro Sušac i Miron Kobašević.

Grupa za učenje mi se jako sviđa. Jako je zanimljiv način predavanja i smatram da će mi biti od koristi prvenstveno u organizaciji jer je to jedan od razloga zbog kojih sam se javio.

– Sandro

Ovo nije uobičajna grupa gdje se uči kao u školi već jedna vrsta radionice gdje ćemo naučiti razne metode učenja koja nam mogu pomoći u daljnje obrazovanju. Uz to ćemo i otkriti na koji način si organizirati školske obaveze i treninge kao i ostale stvari. Drago mi je što je klub osmislio ovu grupu u kojoj uz zabavu i igru možemo puno toga naučiti i primjenjivati dalje u svom razvoju.

– Miron

Predsjednik kluba, Mladen Crnaić, ističe važnost ovog projekta kao i samog načina učenja.

Iznimno sam sretan što smo krenuli s ovim projektom za koji je prvenstveno zadužena naša profesorica, Tomislava. Dobro je poznato da su opećnito rezultati učenika po školama u padu. S obzirom kako nam je važno da naši igrači budu uspješni kako u sportu tako i u školi, vidim ovaj projekt kao iznimno bitan. Sviđa mi se način održavanja gdje se dečke involvira u rad, pomažem im se da se pronađu, vide koje su im bolje strane i prednosti. Siguran sam kako će na kraju biti svi zadovoljni i da će biti još veći interes u narednim grupama.