U nedjelju je nastavljeno natjecanje – Futsalito liga, koja se igra u Zagrebu pod okriljem MNK Uspinjača Gimka.

U nedostatku futsal akademija u Slavoniji, našim pionirima smo odlučili omogućiti cjelogodišnje futsal natjecanje u Zagrebu na kojem sudjeluje 9 pionirskih ekipa. Nažalost, situacija s koronavirusom je prekinula natjecanje na određeni period, ali je srećom isto ipak nastavljeno. Uz poštivanje trenutnih mjera, natjecanje je tako preseljeno iz NC Šalata na otvoreni teren SC Keglić. Tako smo u nedjelju odigrali dvostruko kolo te smo upisali i dvostruko slavlje!

Hattrick Königa za pobjedu!

Prvu utakmicu smo igrali protiv rivala iz Slavonije, Futsal Sveti Patrik. Bio je to naš drugi međusobni susret, a prvi smo odigrali još u listopadu kada smo slavili rezultatom 3:1. Županjci su u ranom dijelu susreta poveli s 1:0, a onda su se probudili i naši dečki. Posebno raspoložen je bio Leon König koji je postigao čak tri pogotka, a jedan je dodao Luka Vinković za slavlje od 4:1. Također, valja istaknuti i vrlo raspoloženog vratara Luku Papca koji je s nekoliko sjajnih intervencija uklonio sve opasnosti pred svojim vratima.

Druga pobjeda protiv Alumnusa

Također drugi međusobni susret smo igrali i s MNK Alumnus iz Zagreba. U listopadu smo tijesno slavili rezultatom 3:2, a ovog puta smo nešto lakše uzeli 3 boda. Jednak napadački učinak je bio i sada, a u strijelce su se upisali Petar Ferbežar u dva navrata te najbolji strijelac lige, Leon König. Ranije spomenuti vratar, Luka Papac, ovog puta nije niti jednom vadio loptu iz svoje mreže te smo tako upisali pobjedu od 3:0.

Dvjema pobjedama smo barem na kratko izbili na vrh ljestvice sa šest pobjeda u osam odigranih susreta. Na čelo liste strijelaca se probio naš Leon König koji je postigao čak 12 pogodaka.