Pred nama je početak nove kadetske i juniorske epizode u najvišem rangu natjecanja. Iako već imamo kontinuitet i iskustvo igranja iz godinu u godinu s najboljima, a i znamo okus osvajanja naslova državnog prvenstva (2021.), ipak se radi o nečemu novom. Hrvatski nogometni savez je premijerno pokrenuo jedan od najvećih i svakako najboljih projekata vezanih uz futsal. Radi se o jedinstvenoj prvoj ligi za kadete i juniore po uzoru na seniore. Naši dečki su nastup u eliti izborili suvereno, bez trzavica, kao prvaci regije istok u obje kategorije.

Dalmacija u ravnici za prvo kolo

Devet kola očekuje i jednu i drugu momčad, a oni koji ostvare plasman među četiri najbolja pred sobom imaju i final four turnir. Prva dva kola otvaramo u popularnoj ciglici, a gosti su nam ekipe s juga Hrvatske. Tako će kadeti ugostiti splitski studentski klub, AFC Universitas, dok će juniori igrati s nešto manje poznatim, ali nikako i manje vrijednim, MNK Gauni iz Biograda. Universitas je prvenstvo završio kao brončani na jugu, a sigurno je kako se radi o dobroj ekipi s iskustvom jakih utakmica iza sebe. Gauni su pak srebrni s juga, a redom su rušili sjajne ekipe. Tek je Vrgorac uspio zaustaviti stasite momke iz Biograda u finalu.

Bez obzira na snagu svih protivnika u ligi, sigurno je i kako naši dečki svojim rezultatima zaslužuju respekt. Podsjetimo, kadeti su se okitili zlatom uz sve pobjede te tek jedan jedini poraz! Juniori su medalju oko vrata stavili sa svim pobjedama te tek jednim neriješenim rezultatom. Vrhunsku igru iz prvog dijela, i jedni i drugi, pokušati će pretočiti u drugi, a znamo kako želja neće izostati. Da bi rezultati bili pravi, podrška je neophodna! Stoga, danas dođi u našu ciglicu i podrži nas u borbi za prve prvoligaške bodove! 

 

KADETI: Aurelia Futsal – AFC Universitas 18:00

JUNIORI: Aurelia Futsal – MNK Gauni 20:15

 

#OvoJeAurelia