Četvrto izdanje Zimske Futsal Lige je pred vratima! 2020.g je započeo ovaj projekt koji u natjecanju okuplja klubove iz čitave županije.

Četiri uzrasne kategorije

Prve godine, Zimska Futsal Liga je igrana u kategoriji limača i okupila je 10 klubova. Iz godine u godinu, liga je rasla kvalitetom, organizacijom pa tako i brojem kategorija i momčadi. Četvrto izdanje sa sobom donosi i nove natjecateljske kategorije. Tako smo na standardne kategorije limača i početnika dodali i jednu stariju te jednu mlađu kategoriju. Radi se o mlađim pionirima te malcima. Kako je došlo do osnivanja lige, rekao nam je voditelj akademije, Kristian Šoštar.

Ideja zimske lige se rodila nedostatkom natjecanja prvenstveno u futsalu, a potom i u nogometu u zimskom periodu. Kako je poznato, pod krovnom organizacijom Hrvatskog nogometnog saveza, imamo organizirano natjecanje pionira, kadeta i juniora. S obzirom na naših 9 kategorija u akademiji, odlučili smo doskočiti problemu za mlađe kategorije. Već godinama s tri kategorije odlazimo u Zagreb na odigravanje Futsalito lige kod naših sportskih prijatelja, MNK Uspinjača-Gimka. Po uzoru na njih, željeli smo slično napraviti i u našem gradu. Četvrto izdanje i nikad veći broj klubova i kategorija nam pokazuje da je to bio pun pogodak. Tako smo u ovoj sezoni natjecanje omogućili za čak 7 kategorija kluba što je raritet za futsal. Jedini smo futsal klub u natjecanju zimske lige te se ovim putem zahvaljujem svim nogometnim klubovima na sudjelovanju i želim im puno uspjeha i lijepih uspomena iz naše Ciglice!

Ukupno 34 prijavljene ekipe

Nekolicina klubova je od prvog izdanja s nama, ali ima i onih kojima će ovo biti premijerni nastup. Tako kategorija mlađih pionira broji šest klubova i to: Radnički iz Županje, NK Vrbanja, HAŠK Sokol 1 i 2 te Aurelia s također dvije ekipe – Crni i Žuti. Najmasovniji su limači gdje imamo dvije skupine i ukupno 13 klubova. U skupini A se nalaze Radnički Bijeli, Cibalia Plavi, NK Otok, NK Vrbanja, HNK Vukovar 1991, Frankopan Zeleni te Aurelia Crni. Druga skupina broji jedan klub manje, a nju čine Radnički Plavi, Cibalia Crveni, NK Negoslavci, HAŠK Sokol, Frankopan Plavi i Aurelia Žuti.

Okruglih deset momčadi se skupilo kod dječaka rođenih 2015./’16.godine. Oni su NK Radnički, Cibalia 15, Cibalia 16, HAŠK Sokol, Vukovar 15, Vukovar 16, NK Frankopan, Nosteria, Aurelia Žuti i Aurelia Crni. Najmlađu i najslađu kategoriju čine Cibalia, Dilj Bijeli, Dilj Crveni, NK Frankopan te Aurelia Futsal.

Iznimno sam zadovoljan brojem prijavljenih momčadi kao i činjenicom da nam se mnoge ekipe svake godine vraćaju. Postoji mogućnost da nam se do sljedećeg kola prijavi još pokoja momčad pa će brojka možda biti i veća. Primjećujemo i nekoliko klubova s dvije momčadi u jednoj kategoriji što znači da i dalje ima velik djece koja se bave ovim sportom. Najbitnije je da im pružamo mogućnost natjecanja, druženja i zabave te da uživaju u sportu.

Prva uzbuđenja nas očekuju već sutra s početkom u 09:00 pa do 16:00 kada se igra posljednja utakmica. Dan će zaokružiti seniori svojom prvenstvenom utakmicom protiv FC Split Trumm koja je na programu od 18:00. Sutra svi putevi vode u Ciglicu!

#OvoJeAurelia