Osam najboljih pionirskih momčadi je izborilo državnu završnicu prvenstva Hrvatske, a nama je pripala čast ugostiti ih u našem gradu! Vinkovci će tako nakon Makarske i Zagreba, biti borilište na kojem će se okruniti najuspješnije momčadi Hrvatske u U15 kategoriji.

Utorak i srijeda u Ciglici

Nastup na Final 8 su izborile sljedeće momčadi: MNK Uspinjača-Gimka (Zagreb), Futsal Dinamo (Zagreb), MNK Novi Marof, MNK Gauni (Biograd na Moru), MNK Murter, MNK Olmissum (Omiš), AFC Universitas (Split) te domaćin natjecanja, Aurelia Futsal (Vinkovci). Drugo je ovo izdanje pionirskog državnog natjecanja, nakon što je premijerno održano prošle godine u Zagrebu, doduše, u nešto drugačijem formatu.

Branitelj naslova je Futsal Dinamo, a plasman na završnicu je izborio osvajanjem prvog mjesta u skupini. Jednak učinak su ostvarili još i Uspinjača-Gimka, splitski Universitas te Aurelia Futsal. S druge pozicije, put do Vinkovaca su izborili Novi Marof, Gauni, Murter te Olmissum. Susrete četvrtfinala čine parovi prvoplasiranih i drugoplasiranih iz skupina, a voljom ždrijeba, u prvom susretu će se suočiti zagrebačka Uspinjača i Murter. Nakon njih, na parket popularne “Ciglice” izlaze Futsal Dinamo i Novi Marof, inače par koji je prošle godine igrao finale prvenstva. Od 18:00 gledamo dalmatinski derbi između AFC Universitasa i Olmissuma.

Vinkovački žuti će od 19:15 svoj put u polufinale tražiti protiv Gauna iz Biograda na Moru. Biti će to prvi međusobni susret ova dva kluba u pionirskoj kategoriji te drugi ukupno, nakon što su se prošle godine u Prvoj HMNL susreli juniori, također u Ciglici.

Srijeda za plasmane

Bogat program nas očekuje u srijedu. Poraženi iz četvrtfinala će se boriti za plasman od 5. do 8.mjesta, dok će oni uspješniji u borbu za odličja. Nema sumnje kako ćemo gledati vrhunski futsal i sjajne poteze mladih nada Hrvatske.

Tko nije u mogućnosti doći u vinkovačku Ciglicu, susrete će moći pratiti putem prijenosa uživo na Aurelia Futsal YouTube kanalu.