Izuzetno uspješna i kvalitetna sezona je u tijeku, kako za prvu momčad tako i za akademiju. Preko 230 djevojčica i dječaka u dobi od 2 do 19 godina je trenutno u pogonu akademije, a upravo oni su glavna snaga i pokretač kluba.

Ponos kluba

Iz godine u godinu, akademija bilježi rast u broju polaznika, ali i broju stručnjaka koji rade s njima. Voditelj akademije, Kristian Šoštar, dao nam je uvid u stanje akademije.

Akademija je najveći ponos svih nas u klubu jer smo napravili nešto iznimno raritetno u futsalu, posebice ako pričamo o Hrvatskoj pa čak i regiji. S obzirom na veličinu grada, imati ovakav broj polaznika i trenera, uistinu nas čini ponosnima te nas stavlja u sami vrh. Kada smo počinjali s osnivanjem akademije, nismo mogli ni zamisliti da ćemo u ovako kratkom roku doći do ovih uspjeha. Osobno se sjećam da sam bio skeptičan po pitanju nekih ideja i pokretanja dodatnih kategorija, što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak. Narasli smo i brže od očekivanja, imamo čak 9 uzrasnih kategorija u akademiji te to iziskuje i dodatna ulaganja što vremena i rada što financija. Međutim, moram istaknuti da nas to i veseli!

Prošle godine, najmlađi uzrast su činila djeca od četiri godine, a u ovoj sezoni se otišlo još korak dalje pa tako imamo djecu od dvije godine starosti.

Škola sporta radi fantastičan posao! Imamo prave, stručne ljude, koji znaju kako raditi svoj posao na kvalitetan i djeci zanimljiv i edukativan način. Ove godine smo pokrenuli i “Mališane” , još mlađu kategoriju s kojom radi trenerica, Nataša Štabler, gdje su uz djecu prisutni i roditelji. Nevjerojatno je kojom brzinom tako mala djeca upijaju nove vještine i za što su sve sposobni. Isto mogu reći za školu sporta gdje glavnu riječ vode treneri Filip Topalović, Ivan Jukić, Marija Topalović, Stjepan Šimić i Sandro Sušac. Užitak je gledati njihove treninge i elemente s kojima se djeca susreću.

Nakon škole sporta, kreću natjecanja

Od malaca do juniora. Svima je omogućen rad, trening, ali i utakmice i natjecanja u kojima najviše uživaju.

Godinama unazad radimo na problemu nedostatka službenih natjecanja, a ove godine smo napravili najbolji posao po tom pitanju. Kadeti i juniori već standardno imaju ligu pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza, a od prošle godine isto imaju i stariji pioniri u nešto drugačijem formatu. Ostalim kategorijama smo pružili natjecanje u Zimskoj Futsal Ligi koju organiziramo za malce, početnike, limače i mlađe pionire. Uz to, limači te mlađi i stariji pioniri imaju i Futsalito Ligu u Zagrebu gdje mjesečno putujemo na odigravanje kola sa zagrebačkim futsal klubovima. Tim potezima, omogućili smo djeci redovna i kvalitetna natjecanja, a kad god imamo mogućnost, na to dodamo i odlazak na nacionalne ili međunarodne turnire te prijateljske utakmice.

Veseli i nikad brojnija Zimska Futsal Liga u organizaciji Aurelije.

Odlučili smo se na proširenje natjecanja iz upravo gore navedenog razloga. Djeca najviše uživaju u igri, a kroz projekt zimske lige smo im to omogućili. Imamo svoju filozofiju razvoja djece i mladih igrača u kojoj nije primaran rezultat, ali je neophodno natjecanje. Mogu pohvaliti sve trenere u akademiji na trudu u treningu, ali i na natjecanjima na koja vode našu djecu.

Prva HMNL

Seniorski sastav od ove sezone nastupa u Prva HMNL (jedinstveni drugi rang), a Prvu HMNL (prvi rang) još igraju i stariji pioniri, kadeti i juniori.

Sa seniorima smo dobili sve što smo htjeli. Kvalitetu i ozbiljnost u natjecanju prije svega te protivnike koji omogućuju nadmetanje i razvoj igrača. Jednostavno, igrači se sada osjećaju kao sportaši što je donijelo još veću motivaciju kod njih. Podignuli smo i razinu na rada na još jednu stepenicu više, a sve to nam je omogućio upravo ovaj novi projekt Hrvatskog nogometnog saveza koji je pun pogodak.

Prvi rang natjecanja pod Hrvatskim nogometnim savezom igraju stariji pioniri te kadeti i juniori koji su ju proteklog vikenda izborili nastupima u regiji.

Prije svega moram pohvaliti Hrvatski nogometni savez. Posljednjih godina vidimo značajne promjene na bolje i pomake u smjeru koji je struka zagovarala. Veliki iskoraci se rade za naš sport i takve promjene treba podržati. Stariji pioniri tako već ove godine imaju bolje natjecanje u odnosu na prošlo pa ćemo dobiti nešto veći broj utakmica i turnira u sezoni. Sigurno da to može biti još bolje, ali da je pomak osjetan to je neupitno. S te strane, jako smo sretni da su naši pioniri ponovno u tom natjecanju, a ni rezultati im ne izostaju pa su tako u prva dva kola upisali dvije pobjede.

Prvi cilj – ostvaren!

Kadeti i juniori su prošlog vikenda izborili nastup u Prvoj HMNL i time smo ispunili primarni cilj za ovu sezonu. Poznato je kako smo godinama unazad s te dvije kategorije pri vrhu i na razini regije i države te smo isto željeli napraviti i sada. Važno je da naši igrači imaju kvalitetno natjecanje koje će ih uz redovne i kvalitetne treninge razviti. Prva HMNL upravo i je takvo natjecanje. Hoćemo li opet biti prvaci ili viceprvaci države, to ostaje za vidjeti. Ne može se uvijek biti u samom vrhu, ali je važno da smo u prvoj ligi. Ljudi su već nekako naviknuli da smo u završnicama, finalima ili među osvajačima medalja i onda kada se to ne dogodi, karakterizira se kao neuspjeh. Međutim, smatram da vrlo malo klubova ima takav kontinuitet i uspjehe u mlađim kategorijama i da moramo biti zadovoljni svaki put kada smo u najvišem rangu te biti svjesni da neće uvijek ići pehar kod nas. U Hrvatskoj ima još sjajnih klubova i akademija, koji imaju izvrsne trenere i sigurno da se njih puno pita. Mora nam biti u cilju da se nadmećemo s njima što češće, a to smo sada ponovno uspjeli. Čestitam igračima i trenerima obje kategorije te im želim sreću i da uživaju u ostatku sezonu koji su zaslužili!

Uživamo u futsalu

U akademiji trenutno radi čak 11 trenera te kondicijski trener i trener vratara. Može li bolje?

Uvijek može bolje i naravno da nije sve idealno. Upravo zato svake godine pomičemo granice i uvodimo nešto novo. Jako sam zadovoljan stručnim timom koji smo okupili, ali ne planiramo tu stati. Svjesni smo da imamo prostor za napredak u mnogim područjima i trudimo se ispraviti sve nedostatke. Volimo ovaj sport, volimo rad s mladima i to je ono što nas pokreće i najviše od svega zadovoljava. Ni pehari ni pobjede nego upravo onaj dio koji prethodi tome. Zajedno s polaznicima uživamo u radu, treningu i izazovima s kojima se susrećemo. Još jednom, pohvaljujem sve naše trenere i polaznike te im želim još puno sreće i uspjeha u nastavku sezone!

Pa da sumiramo…

  • Broj polaznika: 230+
  • Broj trenera: 11
  • Broj kategorija: 9
  • Dobna granica: 2 – 19 godina
  • Natjecanja za čak 7 kategorija
  • Upisi? Tijekom cijele sezone!

Javi nam se na [email protected], putem društvenih mreža te na brojeve mobitela 098/349-749 ili 099/333-5296. Postani dio najbrojnije futsal akademije u Slavoniji i uživaj s nama u futsalu!