Spektakularnom završnicom, Zimska Futsal Liga je zatvorila svoja vrata i jedva čeka svoje novo izdanje.

Organizacija na najvišem nivou

Ovogodišnje izdanje je po mnogo čemu bilo jedinstveno. 18 ekipa se nadmetalo, družilo, sklapalo nova prijateljstva te dakako, borilo za odličja. Natjecanje je bilo organizirano na najvišem nivou što je završni dan samo potvrdio. Sve utakmice su praćene preko web stranice www.zimskafutsalliga.com , dvorana je svakoga dana nudila najbolje moguće uvjete igračima te širok asortiman okrijepe kako igračima tako i energičnim navijačima.

Što tek reći za finalni dan? Pehari veličine igrača, medalje za jačanje vratnih mišića, light show bolji od lige prvaka, prskalice koje dan danas gore! Najuspješniji dječaci su pod svijetlima reflektora izlazili kroz vrata našeg sponzora akademije te pokrovitelja lige – Tinker Labs Vinkovci, a uzavrele tribine su ih pozdravljale i priuštile im doživljaj za cijeli život.

Hvala, Tinker Labs!

Iako je prvotni cilj lige stvoriti futsal natjecanje koje nedostaje za ovu dob te pružiti djeci još jednu mogućnost druženje, stvaranja prijateljstava i uživanja u samoj igri, spomenimo i rezultate. U kategoriji dječaka rođenih 2011./’12. prva tri mjesta zauzeli su: HNK Cibalia 1, NK Radnički Županja i HNK Cibalia 3. U kategoriji dječaka rođenih 2013./’14. poredak na prva tri mjesta je sljedeći: HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, NK Radnički Županja.
Nagrade najuspješnijim pojedincima su uručili Mario Meštrović, pročelnik upravnog odjela za sport mlade i demografiju, Benedikt Draškić, predsjednik Nogometnog središta Vinkovci te Mario Jurić, predsjednik zajednice športskih udruga grada Vinkovaca. Također, nagrade je uručio i naš igrač, Romeo Sušac, koji je samo dan ranije kao kapetan vodio Hrvatsku futsal reprezentaciju do plasmana na europsko prvenstvo u Španjolskoj!
Predsjednik kluba, Mladen Crnaić, nije krio oduševljenje:

“Ovo je drugo izdanje Zimske futsal lige. Prvo je održano 2020., a prošle godine je, zbog korone, izostala. Karakteristika je ovoga turnira što sudjeluju nogometni klubovi plus Aurelia, ali se igra po futsal pravilima. Svima nam ovo dobro dođe. Nama svakako jer organiziramo natjecanje u sportu kojim se bavimo, a nogometnim klubovima isto tako jer u razdoblju zimske stanke nisu u mogućnosti trenirati budući da nemaju terene s umjetnom travom, a ovdje su sada imali priliku biti aktivni tijekom devet tjedana. Odaziv je dobar, ukupno je sudjelovalo 18 ekipa što znači da kroz ligu prošlo preko 200 igrača što je odličan broj i mi smo stvarno zadovoljni. Svakako da je finalni dan šlag na tortu i da smo priredili organizacijski vrhunac svim sudionicima. Potruditi ćemo se iduću godinu ostati barem na istom nivou, ako ne i većem te očekujemo i više ekipa.”

Sjajne utakmice i naših igrača

Kao što je već poznato, naša futsal akademija broji preko 140 igrača u osam kategorija te smo tako najveća akademija u Slavoniji. Da naša najmlađa djeca ne bi samo trenirala, pokrenuli smo Zimsku Futsal Ligu koja im je bila od velike važnosti. U tom dijelu, veliku ulogu igra naš sponzor akademije te pokrovitelj lige – Tinker Labs Vinkovci. Osim što nudi brojne pogodnosti za naše članove, Tinker Labs pomaže da polaznici akademije imaju najbolje uvjete rada te na taj način pomažu u zdravlju i razvoju djece.

Iako je naše dečke korak dijelio od nastupa na finalnom danu, izrazito smo zadovoljni nastupima naših ekipa! Mnogo sjajnih poteza, svi igrači su osjetili draž igranja utakmice te u konačnici, mnogo zabave i smijeha što je od najveće vrijednosti!

#OvoJeAurelia