FOTO: Leo Suhorski

Pripala nam je čast ugostiti u našem gradu mlade nade hrvatskoga futsala! Od 25.06. – 29.06., u Vinkovcima su gostovale U15 i U17 selekcije futsal kampa Hrvatske.

“Priznanje za Aureliju i za sve dečke koji srcem rade za ovaj sport”

Futsal kampovi su već  stalan i uhodan sustav Hrvatskog nogometnog saveza koji su krucijalni za budućnost futsala. Uz dosadašnje U19 i U17 kategorije, prošle godine je po prvi put uveden kamp i za U15 kategoriju, a ona je u Vinkovcima imala svoje drugo izdanje. Čest domaćin kampova su gradovi Prelog i Delnice, a potpomognuti rezultatima Aurelije, sada su i Vinkovci dobili tu čast. Zadovoljstvo i potporu, pružio je i Vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić.

Ovo je velika popularizacija sporta i futsala, ali i jedno priznanje za Aureliju i za sve dečke koji srcem rade za ovaj sport. Svakako pružamo potporu cijeloj ekipi, od izbornika, do svih onih koji su danas ovdje, a naravno i Aureliji koja je zahvaljujući radu i rezultatima dovela kamp u Vinkovce. 

Iznimna igračka kvaliteta

Stručni stožer kampa su činili poznati hrvatski treneri, pa su tako s U17 selekcijom radili Kujtim Morina i Marko Mladin dok je U15 selekcija bila pod palicom Antuna Bačića i našeg, Kristiana Šoštara. Na čelu kampa je izbornik U19 reprezentacije Hrvatske, Duje Maretić. Kompletan stožer je izrazio zadovoljstvo kampom u Vinkovcima, ali i iznimnom igračkom kvalitetom koja je bila prisutna. Svakako kako je sve bolji i raniji rad u klubovima doprinio tome.

Među četrdeseteročlanom posadom igrača i stožera, iz naših redova smo imali dva vratara – Gabrijel Hodak i Filip Žalac, te dva igrača – Mihael Luketina Milunović i Ivano Božić. Uz dakako, spomenutog trenera, Kristian Šoštar, koji je ponosan na odrađeno domaćinstvo.

Baš sam ponosan kao Vinkovčanin što smo uspjeli dovući futsal kamp u naš grad. Uvijek nam je to bila želja i kad god sam na okupljanjima reprezentacije, pokušavao sam malo potaknuti tu ideju. Smatram da imamo jako dobre uvjete i sad se otvorila ta mogućnost za organizacijom. Ljudi iz Hrvatskog nogometnog saveza su jako zadovoljni, djeca su zadovoljna. Imali smo sve potrebno za kvalitetan rad.

Možemo samo zaključiti kako je futsal kamp zadovoljio na svim razinama te poželjeti sreću svim sudionicima u daljnjem radu, a mi ih ćemo ih rado dočekati prvom sljedećom prilikom!