Naš trener, Kristian Šoštar, dao je intervju za portal novosti.hr, a prenosimo u cijelosti što je imao za reći po pitanju juniorske završnice, ali i budućnosti.

“Bilo je tu puno objektivnih razloga”

„Realnost je da smo podbacili bez obzira na sve, očekivalo se više od nas. Ima tu puno objektivnih razloga s kojima drugi nisu upoznati i ne moraju biti. Bilo je raznoraznih bolesti i temperatura cijelu noć i takvi smo došli, ali ne trebamo alibi. Jednostavno nismo bili dobri”, rekao je Šoštar.

Dodaje kako nakon poraza u prvoj utakmici nisu vjerovali u prolaz dalje zbog sustava natjecanja u kojemu su tri momčadi u skupini.

„Nismo vjerovali da možemo proći dalje što se na kraju pokazalo da smo mogli. Smatram da smo podbacili prvenstvo pristupom drugu utakmicu. Nismo vjerovali, nismo imali angažman i bez obzira na sve objektivne okolnosti morali smo bolje prezentirati i sebe i klub i našu igru. Ne bježimo od toga da je podbačaj, ali opet treba biti zadovoljan jer smo među devet najboljih u Hrvatskoj tri godine za redom, računajući i onu neslužbenu i od te tri dva puta smo prvaci, tako da mislim da je ovo na kraju krajeva uspjeh”, navodi trener Žutih.

Ističe kako je kvaliteta na ovogodišnjoj završnici bila slabija nego prethodne godine te da se prava futsal utakmica mogla vidjeti tek u finalu.

Što se tiče seniorskog rezultata Šoštar izražava nezadovoljstvo

„Nismo zadovoljni i nismo kao ostali klubovi u ligi da se zadovoljavamo velikim brojem bodova ili golova. Imali smo jasne ciljeve, a to je biti prvi što nismo ostvarili i to je sva pamet u svemu tome. Za nas je to neuspjeh, bez obzira na dva boda minusa za Osijekom i 15-ak bodova više od prvih pratitelja, tako da nismo nimalo zadovoljni jer smo htjeli ući u prvu ligu. Ne čak osvajanje lige, cilj je bio prva liga, da smo bili prvi, a da nismo ostvarili plasman u viši rang, opet ne bismo bili zadovoljni”, kazao je trener Aurelije.

Na kraju priče ključni su bili izravni ogledi protiv Osijeka gdje su Vinkovčani uzeli samo bod, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu vodili 3:0 i 4:3. Stanke za klub s kanovačkog dijela grada još uvijek nema, jedini odmor imali su za Uskrs kada je ujedno i trajala državna završnica.

„Nastavljamo raditi, konkretno dogovaramo s Olmissumom prijateljsku utakmicu gdje čekamo rasplet njihovog playoff-a. Imamo još nekih kontakata s našim prvoligaškim klubovima za prijateljske utakmice, imamo i sa Salinesom iz Tuzle, tako da nama sezona traje do 6. mjeseca i onda dečki idu na mjesec i pol dana odmora. Ništa se ne mijenja tu u radu jer nema smisla da sada stanemo u 4. mjesecu ako ulažemo toliko i treniramo”, navodi Šoštar.

Očekuje se jaki međunarodni turnir

U klubu za rujan spremaju jedan iznimno jaki turnir na kojemu bi u predsezoni u Vinkovcima trebali gostovati prvoligaški klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

„U pregovorima smo sa slovenskim prvakom Dobovcem koji je pokazao interes za dolaskom. Oni planiraju doći u Vinkovce na pripremni turnir i tu bismo doveli još nekoliko prvoligaša”, govori trener Aurelije.

Ukoliko bi se zacrtani planovi ostvarili, bila bi to ogromna promocija futsala u našem gradu i zasigurno bi Vinkovčani napunili dvoranu jer sasvim je dovoljan poziv dolazak slovenskog Doboveca koji ozbiljnu ulogu igra i u Ligi prvaka. Sljedeće sezone se Aurelia promeće u prvog favorita (ukoliko Osijek izbori prvu ligu) za osvajanje naslova.

„I da nas nitko ne stavi za glavnog favorita, sami ćemo sebi staviti takav pritisak te mi to i želimo čak ako Osijek i ostane. Prije svega im želim da uđu u prvu ligu jer smatram da Slavonija mora imati prvoligaša, iako možda rezultatski to i ne zaslužuje, ali makar da damo nekakav podstrek drugima. Što se tiče nas, već radimo na pojačanjima, još nemamo ništa konkretno da mogu reći imena, ali glavni cilj nam je ulazak u prvu ligu i ništa drugo nas ne zadovoljava te s tim namjerama idemo ponovno i sljedeće sezone”, poručio je Kristian Šoštar.

Izvor: novosti.hr