Nakon jučerašnjeg fantastičnog finalnog dana, završnica za kadete je završena, a na nama je ostalo da sumiramo ova uistinu odlična tri dana završnice prvenstva Hrvatske.
Bila je to završnica na kojoj je sudjelovalo ukupno 9 ekipa, ekipa koje su radile mnogo kako bi došli među 9 najboljih ekipa cijele Hrvatske, pa su tako odigrane lige u ukupno četiri regije, gdje su prve dvije najbolje plasirane ekipe, izuzev regije Jug iz koje su došle tri momčadi, došle pokazati svoje najbolje!
Kada su se saznale ekipe za državnu završnicu, ostalo je još samo saznati domaćina ovogodišnjeg izdanja, gdje smo se mi kao klub kandidirali i dobili ga! Nakon samog poziva o dobivanju domaćinstva, prema riječima našega predsjednika, odmah su počele pripreme, da bi se dečki osjećali što ugodnije, a i da ostalima pokažemo futsal u najboljem svjetlu!
Nakon svih priprema i organiziranja, grupe su bile izvučene, a plakati polijepljeni te je ostalo samo na Vama da dođete i podržite ove mladiće u borbi za najbolju ekipu Hrvatske, što ste i napravili kroz sva tri dana i pokazali zašto i koliko volimo ovaj sport! Od početka su bila mnoga iznenađenja, od kojih se ističe, tada nepoznanica, a sada ipak najveća senzacija turnira MNK Kvarner, koji je osvojio 4. mjesto! Osim iznenađenja na terenu, treba spomenuti kako su ovogodišnjoj završnici sudjelovale i neke poznate osobe, poput aktualnog trenera futsal reprezentacije, Mate Stankovića, ali i trenera juniorske reprezentacije i naš bivši trener, Marinko Mavrović, koji su prezadovoljni završnicom! Također, treba spomenuti i koreografiju koju su nam pripremili naši vjerni navijači prvoga dana i time pokazali svoju veličinu! U drugome danu, kada je bio dvostruki program, također niste posustali te ste se iz utakmice u utakmicu pojavljivali u sve većem i većem broju, a najviše na posljednju utakmicu kada smo Vas brojali preko 300 da na vašim krilima kadeti dođu do pobjede, što i jesu, ali ipak jedan gol kratki za polufinale! U posljednjem danu, igrale su se završne utakmice, odnosno polufinala između HMNK Vrgorac i MNK Uspinjača – Gimka te MNK Alumnus i MNK Kvarner. Nakon kvalitetnih polufinala u kojima su kao pobjednici izišli MNK Alumnus i MNK Uspinjača – Gimka, i nakon bogatog popratnog sadržaja u kojem je Cheerleading klub imao zadatak zabavljati sve Vas, došli smo do toliko iščekivanog finala, iz čijeg dvoboja će izići novi pobjednik završnice PH za kadete! Nakon čvrste i sportski rečeno bogate utakmice, pobjednik je MNK Uspinjača – Gimka koji su zasluženo slavili nad ekipom MNK Alumnus. Nakon finala, održana je svečana ceremonija gdje su uručene nagrade, dodjele i priznanja ekipama, ali i individualcima! U ovu završnicu uloženo je mnogo truda, a ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez Vas, dragi navijači, koji ste svakim danom punili tribine i bodrili ove dečke! Mnogo je lijepih riječi za svakog od Vas koji je na bilo koji način sudjelovao ili pripomogao ovome događaju, ali najjednostavnije za reći bi bilo : HVALA VAM!

Ukupni poredak ekipa:
1. MNK Uspinjača – Gimka
2. MNK Alumnus
3. HMNK Vrgorac
4. MNK Kvarner

Individualne nagrade:
Najbolji strijelac : Lovro Cigler
Najbolji igrač : Petar Petriško
Najbolji golman : Ivan Mandić