Nakon godine pauze radi svijetu dobro poznatog razloga, zimska futsal liga je ponovno u ciglici! U nedostatku futsal natjecanja u Slavoniji za mlađe uzraste, naš klub je ponovno organizirao ligu koja će biti nagrada dečkima koji naporno treniraju kroz godinu. Ovog puta, natjecanje je proširenog oblika pa tako imamo dvije kategorije s ukupno 18 ekipa. U kategoriji limača (2011./’12.g) imamo okruglih 10 ekipa, dok je u početnicima (2013./’14.) preostalih 8.

Limači: Aurelia Futsal, NK HAŠK St.Jankovci, NK Lovor Nijemci, NK Radnički Županja, HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, HNK Cibalia 3, HNK Vukovar 1991, NK Dilj 1 i NK Dilj 2

Početnici: Aurelia Futsal, NK HAŠK St.Jankovci, NK Lovor Nijemci, NK Radnički Županja, HNK Cibalia 1, HNK Cibalia 2, HNK Vukovar 1991 i NK Dilj

Radost djece = uspjeh lige

Iako naše najmlađe kategorije redovno igraju prijateljske utakmice i turnire, Zimska futsal liga je prvo futsal natjecanje za kategorije U11 i U9. Dok smo kod mlađih pionira problemu doskočili Futsalito ligom u Zagrebu gdje naši dečki putuju tijekom čitave sezone, a kod starijih s organizacijom Masters Liga Cupa, red je bio na limačima i početnicima.
Naporne treninge valja naplatiti utakmicom, a upravo to ćemo dobiti zimskom futsal ligom. Kao jedini futsal klub s akademijom u ovom dijelu, okupili smo nogometne klubove i organizirali natjecanje koje će nam potrajati do sredine ožujka. Velik broj utakmica koji donosi jednokružni sustav uz playoff će zasigurno donijeti velike osmijehe na dječja lica što će biti pobjeda svih nas!

Glavni inicijator lige, predsjednik kluba, Mladen Crnaić, najavio nam je novu izdanje lige.

Kao što znamo, u cijeloj Hrvatskoj je mali broj futsal akademija koje se bave s djecom najniže dobi te stoga imamo i nedostatak natjecanja za iste. S obzirom da svaki igrač trenira upravo radi utakmice, odlučili smo okupiti nogometne klubove iz okruženja i pružiti stalno natjecanje djeci u zimsko vrijeme. Iako dio nogometnih klubova staje s radom do toplijih vremena, pozvani su s oduševljenjem prihvatili poziv u ligu. Uz njih, u obje kategorije se nalaze naša djeca koja cijele godine rade sa svojim trenerima u dvoranama i s nestrpljenjem očekuju svaki oblik nadmetanja. Siguran sam da će u konačnici svi sudionici biti sretni i zadovoljni organizacijskim dijelom te da ćemo kao natjecanje iz godine u godinu rasti.

Raspored prvog dana ZFL

Limači 2011./’12. | Nedjelja 

09:00  NK Dilj 1 – NK Lovor

09:40 NK Dilj 2 – HNK Vukovar 1991

10:20 Aurelia Futsal – HNK Cibalia 2

11:00 HNK Cibalia 1 – NK Radnički Ž

11:40 HNK Cibalia 3 – NK HAŠK St.Jankovci