Sedmi rođendan danas slavi naša dama, naša Aurelia! Sedam godina rada i truda, uspona i padova, suza i smijeha, su iza nas. Sedam godina na ponos cijelom gradu!

Zlatna

Naziv “Aurelia” dolazi iz rimskog imena voljenog grada Vinkovaca, Colonia Aurelia Cibalae, a u prijevodu znači zlatni. Ona uistinu i jest zlatna za nas! Osnovana od grupe mladih entuzijasta koji u trenutku osnivanja nisu mogli ni zamisliti koliko će klub narasti u godinama koje slijede. Iako su prema grbu, klupske boje bile crna i žuta – po crnoj kacigi rimskog vojnika i zlatnom/žutom klasju slavonskog žita, prvi klupski dresovi su bili rozne boje. Na spomen u same klupske početke, današnja treća garnitura je upravo rozne boje.

Već u svojoj prvoj sezoni, ostvarili smo sjajan uspjeh osvojivši drugo mjesto gdje smo za malo ostali kratki za premijerni naslov. Ipak, naslov prvaka se dogodio već u drugoj sezoni. Izvrsnim igrama, prohujali smo II.HMNL te smo se plasirali u kvalifikacije za 1.HMNL. Tako smo u Vinkovce doveli današnje prvoligaše Futsal Dinamo i Crnicu, kao i nekadašnjeg prvoligaša, istarski Potpićan. Iako se nismo plasirali u elitni rang natjecanja, već u samim počecima smo pokazali kako smo ozbiljan projekt vrijedan pažnje.

Akademija u vrhu Hrvatske

Obično klubovi najveću pozornost pridaju seniorskom sastavu, no vodstvo naše Aurelije se odlučilo na nešto drugačiju strategiju. Na prvo mjesto plana razvoja kluba je stavljena futsal akademija! Danas, bez lažne skromnosti, možemo reći kako je akademija Aurelije u samom vrhu hrvatskog futsala. Odigrali smo nebrojeno mnogo turnira i utakmica te smo u ovih sedam godina ostvarili nevjerojatne rezultate na razini države. Suludo bi bilo nabrajati ih sve, niti je potrebno. Naime, uspjeh akademije ne leži samo u rezultatima. Uspjeh leži u konstantnom ulaganju i radu. Trenutno akademija broji čak 6 kategorija s čime se može pohvaliti tek jedna do dvije akademije u Lijepoj našoj. Svih tih 6 kategorija se ne skupi samo za turnir već radi tijekom čitave godine u toplim dvorana s našim trenerima. I to kakvim trenerima!

Najstručniji trenerski kadar

Naši treneri zaslužuju poseban dio hvale! Jedan od najstručnijih trenerskih kadrova se nalazi upravo u našem klubu! Čak tri trenera s UEFA B licencom, te s još tri trenera s Futsal C licencom. Među njima, kriju se i tri magistra kineziologije, jedan magistar psihologije te jedan profesor i pedagog. Međutim, njihova edukacija tu ne staje. Tako smo prije dvije godine, upravo sa ciljem educiranja trenera, doveli jednog od najboljih trenera, Marinka Mavrovića. Upravo Marinko je neizmjerno utjecao na razvoj naše akademije i trenera. Tako je preko 120 djece u akademiji svakodnevno pod nadzorom izvrsnih stručnih ljudi koji kontinuirano ulažu u svoj razvoj. Upravo ta brojka od 120 je naša najveća snaga! S tom brojkom smo jedna od najbrojnijih akademija na cijelom Balkanu!

Moramo spomenuti i naše vanjske stručne suradnike. Tako su u ovoj sezoni radu kluba priključena još tri stručnjaka kondicijske pripreme. Kondicijski trener – Davor Lončar, magistar kineziologije – Matej Buhač te doktor znanosti – Hrvoje Ajman. Nije to slučaj samo u ovoj sezoni. Tijekom prijašnjih godina, s klubom su usko surađivali i navedeni, ali i drugi stručnjaci u polju kondicijske pripreme.

Croatia Futsal Masters inicijatori

Da su nam djeca na prvom mjestu, pokazuje i broj aktivnosti koje smo za njih pokrenuli i inicirali. Najveći od projekata je svakako Croatia Futsal Masters. CFMU17 je pokrenut na inicijativu našeg predsjednika, Mladena Crnaića, koji je odlučio doskočiti problemu manjka utakmica mladeži. Tako je u suradnji s Futsal Dinamom, Crnicom i Split Tommyem pokrenuto natjecanje za kadete na razini države koje se pokazalo kao pun pogodak te će ove godine ući u svoju petu sezonu. Koliki značaj je ovaj projekt ostavio, govori i činjenica da je od 14 hrvatskih srebrnih igrača iz Latvije, njih čak 12 nastupalo na Croatia Futsal Mastersima. 

Također su pokrenuti i Mastersi za pionire, baš po uzoru na kadetski, ali brojni drugi turniri za još mlađe kategorije. Najsvježiji projekt je svakako Zimska Futsal Liga koja je u našoj organizaciji okupila čak 10 nogometnih i futsal ekipa iz Vinkovaca i okolice u mjesecima kada djeca nemaju nikakvih aktivnosti. Broj ekipa i gledatelja je pokazao da je upravo to nedostajalo klubovima te je već dogovoreno kako Zimska liga nastavlja sa svojim djelovanjem. U konačnici, najbolja potvrda svega navedenog je organizacija neslužbene državne završnice prvenstva Hrvatske za kadete i juniore. U trenutku epidemije koronavirusa, kada nitko nije ni zamišljao da bi se uskoro mogli vratiti na parkete, uspjeli smo doskočiti i tom problemu. U suradnji s Uspinjača-Gimkom iz Zagreba, u glavni grad Hrvatske smo uspjeli okupiti najbolje ekipe u državi u kategoriji kadeta i juniora te im pružiti mogućnost da se bore za naslov najbolje ekipe u državi kada to savez nije bio u mogućnosti, upravo zbog navedene epidemije koja je zahvatila cijeli svijet. Na kraju, kao možda i kruna cijelog rada, došao je i naslov prvaka u kategoriji juniora.

Nastavljamo našim putem – radom!

Predug bi članak bio kada bi nabrajali rezultatske uspjehe našeg kluba, a to i nije ono što isključivo gledamo. Imamo drugačije vrijednosti postavljene u klubu i te vrijednosti prenosimo na našu djecu. Vjerujemo da samo naporan rad može donijeti plodove i time ćemo se voditi i dalje. Kuću smo krenuli graditi od temelja – od akademije, a sada je ta kuća poprimila sjajne konture. Na njoj nastavljamo raditi i dalje. Puni elana nastavljamo se truditi i raditi, a vjerujemo kako ćemo s isto ovoliko ponosa i sreće proslaviti još nebrojeno puno rođendana!

“Moraš osjetiti Aureliju, da bi razumio Aureliju!”