U mladu futsal reprezentaciju su pozvana čak četiri naša igrača – Romeo Sušac, Marko Pest-Mundvajl, Filip Josipović i Miron Kobašević. Prije tri godine, na istom mjestu se našao naš Duje Dragun koji se kasnije okitio srebrom iz Latvije! 

Tim povodom, porazgovarali smo s našim Dujom o reprezentaciji, prijašnjoj sezoni, ali i državnim prvacima – našim juniorima.

Sve po zaslugama!

Treninzi još traju, ali natjecanje je završeno. Kakvi su dojmovi nakon završene sezone i jesi li zadovoljan ostvarenim u protekloj sezoni?

Prošla sezona za mene i nije baš bila idealna. Ozljeda me nakon prva dva kola udaljila s terena cijelu polusezonu i moram priznati da psihički nije bilo baš lagano. Dao sam sve od sebe da se što prije vratim i umjesto s tribina, dečkima i klubu pomognem na terenu. Sezonu smo završili na trećem mjestu, s obzirom da uvijek ciljamo na prvo, možemo reći da tu nismo ispunili naš cilj. No, sezona je bila teška i dugačka te je svaka utakmica za našu mladu ekipu novo iskustvo koje će nam pomoći da iduće sezone budemo još bolji i jači.

S obzirom da je sezona završila sredinom ožujka, je li teško i dalje trenirati znajući da nema natjecanja?

Problem je da, što sezona završi dosta rano i ima jako puno “praznog” vremena između dvije sezone. Klub je tu napravio odličan posao te dogovorio utakmice s Futsal Dinamom i prvakom Hrvatske, Olmissumom, za koje svi znamo kakvi su klubovi i kakav renome imaju u hrvatskom futsalu. Ogromno je iskustvo i čast bila igrati te utakmice protiv ponajboljih igrača u Hrvatskoj. Ja osobno ne smatram problem nastavak treninga unatoč tome što natjecanja trenutno nema. Klub nam je omogućio treninge iako je dosta teško dobiti termine za dvorane u ovakvoj situaciji i ja sam više nego sretan i spreman te se veselim dolasku na svaki trening.

Prvi Vinkovčanin sa službenim nastupom i pogotkom za reprezentaciju

Juniori su ostvarili povijesni uspjeh kluba i grada. Kako komentiraš njihovo zlato i jesi li očekivao da će postati prvaci Hrvatske?

Neću glumiti nekakvu lažnu skromnost nego moram priznati kako sam vjerovao da su naši dečki najbolji u državi. Odmah nakon izgubljenog finala regije od Osijeka na penale, rekao sam im da dignu glave gore jer će oni postati državni prvaci. Svi u klubu smo presretni i ponosni što su dečki donijeli titulu državnih prvaka u Vinkovce. Drago mi je što sam imao priliku zajedno s njima sve to doživjeti, od početka sezone do završnice u Zagrebu. Od prvog do zadnjeg igrača te trenera, stručnog stožera i predsjednika, svi su zaslužili biti prozvani najboljima u Hrvatskoj!

Duje je inače prvi Vinkovčanin koji je upisao službeni nastup za mladu futsal reprezentaciju, ali i koji je postigao pogodak. Kruna reprezentativne karijere je svakako srebro na prvom U19 europskom prvenstvu u futsalu u Latviji.

Bio si srebrni reprezentativac u Latviji. Kako komentiraš pozive za reprezentaciju koje su dobili Romeo Sušac, Marko Pest-Mundvajl, Filip Josipović i Miron Kobašević?

Sve po zaslugama! Ponosan sam na to koliko je dečki iz našeg kluba dobilo pozive za reprezentaciju i to je pokazatelj da se u klubu radi sve bolje i bolje iz dana u dan, iz sezone u sezonu. Pametni su to i talentirani dečki koji samo moraju vjerovati u sebe i znati da su zasluženo među izabranom vrstom, među najboljima u Hrvatskoj i znam da će nas sve u klubu učiniti ponosnima! S U-19 reprezentacijom smo uzeli srebro 2018. na Futsal Weeku, tako da od njih očekujem barem finale, jer znam koliko su dečki kvalitetni i što mogu dati. Ovim putem još jednom čestitam Romeu, Markanu, Fići i Mironu na zasluženim pozivima u reprezentaciju i želim im svu sreću na okupljanju!

Hvala Duji na razgovoru!

#OvoJeAurelia #BudiPonosan