Futsal First je rubrika u kojoj naši igrači otkrivaju svoje “prvo” u futsalu. Red je sada došao na Duju Draguna! Duje je sjajan primjer za sve polaznike naše akademije kako se radom izboriti za velike stvari. Od kapetana kadeta i juniora do standardnog seniora te do povijesne srebrne medalje na UEFA Futsal Euru za igrače do 19 godina. Pogledajmo što nam Duje ima za reći o njegovim prvim dodirima s futsalom.

Prvi pehar

Prvi pehar koji sam osvojio u futsalu je bio onaj u Zagrebu na pripremnom turniru u organizaciji Futsal Dinama. Savladali smo KMN Slovenske Gorice te domaćina, Futsal Dinamo, za zlatno odličje.

Prva utakmica koju si gledao uživo

Prva futsal utakmica uživo je bio gradski derbi, negdje 2015.godine, a prve utakmice futsala koje sam gledao preko TV-a su bile s Eura u Hrvatskoj, 2012.godine.

Prvi seniorski nastup

Ne sjećam se točno prve seniorske utakmice protiv koga je bila, ali se sjećam druge jer sam zabio dva gola. To je bila utakmica protiv Male Mljekare u kupu ako se ne varam.

Prvi suigrač koji te impresionirao

Kako sam u mlađim kategorijama igrao zajedno s Petrom i Stipom, pratio sam njih malo više jer su oni od kadeta već igrali za seniore te su imali dosta iskustva. Savjete sam volio slušati od Kikija i Pinte, jer imaju najveće znanje.

Prvi igrač kojeg bi doveo u klub da si trener

Od starijih i iskusnijih, sigurno bi to bio Franco Jelovčić. Mogao bi biti lider i uzor našoj mladoj ekipi. Ako gledamo mlade igrače, onda bih sigurno volio ponovo dijeliti svlačionicu s Filipom Petrušićem.

 

#FutsalFirst
#OvoJeAurelia