Marko Pest-Mundvajl je izborio status standardnog juniora i seniora, a njegove sjajne igra potvrđene su reprezentativnim kampom. U nastavku vam donosimo detalje kako je izgledao Markov put.

Prve seniorski nastup

Moj prvi seniorski nastup bio je na turniru u Puli u utakmici protiv omiškog prvoligaša, Olmissuma. Bio sam vrlo uzbuđen i ponosan jer mi je trener dao priliku da zaigram od prve minute. Na kraju smo poraženi s 2:0, ali smo ostavili vrlo dobar dojam.

Prvi seniorski pogodak

Svoj prvi pogodak sam zabio u utakmici protiv Olimpijca koju smo pobijedili rezultatom 12:1. Duje Dragun me odlično poslužio, a ja sam imao laku zadaću u situaciji jedan na jedan s vratarom.

Prva uspomena iz futsala

Hmm… Prva futsal uspomena mi je Državna završnica prvenstva Hrvatske u Šibeniku. Dion Beljo i ja smo igrali utakmicu 1. HNL za pionire protiv HNK Šibenik. Nakon utakmice ostali smo u Šibeniku kako bi odigrali utakmicu protiv MNK Squarea koju smo pobijedili s 3:2, ali to nažalost nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

Prvi futsal uzor ili idol

U futsalu imam više uzora, ali prvi mi je bio Ricardinho. Gledao sam ga više puta na tv-u i youtubeu. On je jedan od razloga zašto sam i počeo igrati futsal.

Prvi igrač kojeg bi doveo u klub da si trener

Prvi igrač kojeg bi doveo u klub da sam trener bi bio hrvatski reprezentativac, Franco Jelovcic. Zato što je timski igrač i pravi lider na terenu s odličnom tehnikom.

 

#FutsalFirst
#OvoJeAurelia