Subota je bila određena za gostovanje juniora i seniora u Zagrebu kod novopečenog drugoligaša, MNK Uspinjača – Gimka. Juniorima je ovo bio prvi pripremni susret za nadolazeću sezonu, dok seniori iza sebe imaju četiri pripremna susreta.

Tijesan poraz juniora uz sjajnu igru

Prvi na teren NC Šalate su izašli juniori dvije najbrojnije akademije u Hrvatskoj. Kako mi, tako i domaćin, u svom sastavu ima mnogo novih igrača te novopridošlih kadeta stoga je ovaj susret poslužio kao izvrsna adaptacija tim igračima. Iako je susret prijateljskog karaktera, igrači su pružili sjajnu utakmicu na natjecateljskom nivou. Velik dio utakmice je bio u rezultatskom egalu, a pred kraj susreta, domaći su došli do pogotka za pobjedu minimalnom prednošću rezultatom 4:3. Strijelci za naš sastav su bili Dragun te Ferbežar u dva navrata.

Teniski egal seniora

Utakmicu vrlo visokog intenziteta su odigrali i seniori istih klubova. Iako je futsal i inače atraktivan sport, rezultat je za nas u konačnici atipičan te je tako semafor NC Šalate na kraju pokazao 6:6. Vrlo dobro smo otvorili susret i poveli s 1:0 i 2:1 preko Nospaka i Sušca, a domaćin je uspio poravnati i vratiti stvari na početak. Novih +2 su nam donijeli Mijić te novim pogotkom Sušac pa smo na predah otišli s prednošću. U drugom poluvremenu su domaći okrenuli rezultat u svoju korist kada su zabili za 6:5. U međuvremenu je još jedan pogodak na svoj konto dodao Sušac koji je kompletirao hattrick.. Za konačnih 6:6, gol je postigao Mijić. 

Kada uzmemo u obzir izostanke, moramo biti zadovoljni utakmicom. Svakako da ne smijemo primati toliki broj pogodaka, ali za stil igre i intenzitet koju gajimo potrebni su nam igrači koji su trenutno ozljeđeni ili bolesni te u tom vidim uzrok visokog rezultata. Susret nam je sjajno poslužio da vidimo pomake u igri koje smo tražili u odnosu na prijašnja tri susreta. Isto tako, uvidjeli smo segmente na koje ćemo staviti naglasak pred početak sezone.

Kristian Šoštar

#OvoJeAurelia