Nakon derbija u Rijeci u prošlom kolu, Aurelia je ponovno bila gost u 1. HMNL na izuzetno teškom gostovanju kod MNK Šibenik 1983. Nažalost, ovo je ujedno bila najlošija predstava Aurelije u ovoj sezoni, a Šibenčani su to iskoristili i slavili su s 8:2.

Šibenik stekao ozbiljnu prednost u prvom dijelu

Početak utakmice obilježen je crvenim kartonom domaćeg vratara Kaue, tako da je Aurelia imala priliku s igračem više povesti u ranoj fazi susreta. Najbliži tom cilju bio je Romeo Sušac, čiji je udarac uzdrmao gredu šibenskog gola. Pošto je Kaue bio jedini vratar Šibenika, do kraja susreta domaćin se više osvrnuo na igru golmana-igrača, a to je prvi puta iskoristio u 7. minuti. Monteiro je primio loptu na desnoj strani, vratar Tin Ujević pokušao je skratiti kut, no odlično je pogodio suprotni za početno vodstvo.

U istoj minuti Šibenik je poduplao svoje vodstvo. Nakon jednostavne kombinacije iz auta, udarac prema vratima Aurelije, a loptu je u mrežu samo skrenuo Mikha. Nikako Aurelia u Krešimirovom gradu nije uspjela uspostaviti svoju igru, a vrlo brzo je zaostajala četiri pogotka, ponovno zahvaljujući dvojcu Monteiro-Mikha. Do kraja prvog dijela Aurelia je uspjela smanjiti rezultat u samoj završnici. Odličan pritisak odradili su Alvaro Rodriguez i Petar Pedić, a Španjolac je hladnokrvno reagirao u za smanjenje prednosti.

U nastavku domaćin iskoristio brojne poklone Aurelije

Aurelia je s početnim zviždukom suca u nastavak krenula s igranjem golmana-igrača, u nadi da će što prije postići pogodak i dovesti Šibenik u nervozu. Međutim, već nakon dvadesetak sekundi Mikha postiže svoj treći gol na susretu. Presjekao je loptu i sa svoje polovine pogodio praznu mrežu. Samo tri minute kasnije isti igrač postiže još jedan gol. Ponovno je Aurelia izgubila loptu u igri golman-igrač, a obrana nije mogla spriječiti novi zgoditak Šibenika. Međutim, pogreškama tu nije bio kraj. Unutar iste minute Mikha ponovno ulazi u listu strijelaca. Još jednom je iskoristio poklon Aurelije i poslao loptu u praznu mrežu. Ta 24. minuta očito je bila kobna za Aureliju, a novi je poklon iskoristio Škugor, kojemu također nije bilo teško pogoditi u nebranjenu mrežu.

Do kraja utakmice ritam je pao, a Aurelia je uspjela ponovno u samoj završnici tek smanjiti prednost Šibenika. Igrala se 38. minuta kada je Gustavinho primio loptu na desnoj strani i uputio odličan udarac u suprotni kut, a lopta je od stative odsjela u mreži.

Do kraja polusezone kup s Dinamom i susret s Brodom 035

Iako sljedećeg vikenda nema utakmica u 1. HMNL, Aurelia će ponovno biti aktivna. U okviru kupa gostovat će u Zagrebu kod Futsal Dinama, aktualnog prvaka Hrvatske. Nakon toga, u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone u sklopu „Adventa u Ciglici“, Aurelia će ugostiti MNK Brod 035.

Spomenimo kako Dinamo u sklopu kupa organizira humanitarni event. Pod nazivom “Plavi Sveti Nikola” , prikupljati će sredstva za Judo klub osoba s invaliditetom “Fuji” iz Velike Gorice. Pozivamo sve naše Vinkovčane u Zagrebu da nas dođu podržati na utakmici, a samim time i pomognu humanitarni projekt.