Nakon što je u prvoj utakmici finalne serije stekla vodstvo, Aurelia je i u drugom susretu protiv HMNK Vrgorac bila bolja i ispisala je novi list svoje povijesti! Nakon velike drame Aurelia je nakon produžetaka bila bolja s 4:3, a samim time izborila je ulazak u SuperSport HMNL i po prvi puta Vinkovcima donijela elitni razred futsala u Hrvatskoj.

Na predah s vodstvom od 2:1

Vrgorac je utakmicu otvorio s dvije prilike, ali Fran Pedić obranama je nagovijestio svoju veliku večer. Aurelia je prvi puta zaprijetila u 3. minuti, Romeo Sušac pronašao je Josipa Horvata, koji je loptu primio kao pivot i uspio uputiti udarac, no gostujući vratar Vrdoljak bio je spreman na to. Do prvog gola na utakmici Aurelia je stigla u 7. minuti. Gustavinho prolazi sa strane i upućuje udarac, a na odbijenoj lopti našao se Caio koji pogađa za 1:0. Do kraja poluvremena, zbog velikog uloga utakmice, momčadi su bile pomalo nervozne te su ispunile bonus prekršaja. U 19. minuti Aurelia je tako dobila priliku povisiti vodstvo iz deseterca, a siguran je bio Romeo Sušac. Ipak, do poluvremena Vrgorčani uspijevaju smanjiti rezultat, nakon što je jednu loptu u svoju mrežu skrenuo Gustavinho.

Ponovno u produžetke

Prvu priliku u nastavku Aurelia je imala u 23. minuti, a pokušaj Romea Sušca s gol linije otklanja gostujuća obrana. Vrograc je u nekoliko navrata bio opasan, ali u tim trenucima Fran Pedić odlično brani i čuva vodstvo Aurelije, a gosti su također uzdrmali i gredu. Mogla je Aurelia otići na 3:1 u 33. minuti. Najprije je Romeo Sušac pronašao Caija, ali odličnu intervenciju upisao je Vrdoljak. U istoj minuti malo pokraj gola loptu upućuje Ivan Ferbežar, a Fran Pedić samo minutu kasnije skida zicer gostujuće momčadi. U 35. minuti ponovno je opasan Sušac koji puca iskosa u situaciji 1 na 1 s vratarom, ali još jednom spreman je bio Vrdoljak. Do poravnanja rezultata gosti su stigli u 37. minuti, a produžetke je donio Grbavac.

Čak sedam deseteraca u produžecima

Kako su oba sastava u drugom dijelu ispunila bonuse, svaki idući prekršaj u produžetku značio je izvođenje deseterca. Najprije je takvu situaciju iskoristio Romeo Sušac u 3. minuti produžetka, a s druge strane precizan je bio Gašpar. Do kraja je Vrograc imao čak tri deseterca, od kojih je dva obranio junak Fran Pedić, a Aurelia je imala još dva puta priliku s linije deseterca. Jednom je gredu uzdrmao Sušac, a konačnih 4:3 postavio je Petar Pedić tri minute prije kraja. Do posljednjeg sučevog zvižduka Aurelia je izdržala sve napade Vrgroca, a onda je uslijedilo veliko slavlje.

Puna dvorana i slavljeničko raspoloženje

Ciglica je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a navijači su tijekom cijele utakmice napravili nevjerojatnu atmosferu i bodrili igrače. Najveća radost svakako je veliko slavlje nakon utakmice, gdje su Vinkovčani preplavili dvoranu i zajedno slavili s igračima i stručnim stožerom. S ovom utakmicom završena je duga i težka sezona, a u idućoj će Aurelia igrati s najboljim futsal klubovima u Hrvatskoj!

#OvoJeAurelia