MNK Aurelia Futsal u sklopu drugog kola 1. HMNL ugostio je MNK Novi Marof. Utakmicu je obilježio veliki preokret domaćeg sastava, koji je na kraju slavio rezultatom 6:5.

 U prvom dijelu Aurelia stvarala prilike, a Novi Marof zabijao

Sastav trenera Kristiana Šoštara bolje je ušao u utakmicu i na samom početkom je stvorio nekoliko odličnih prilika. Prvu je imao Romeo Sušac u 2. minuti, kada je uspješno predriblao svoga čuvara, no vratar Silvio Budinski obranom je najavio svoju odličnu večer. Već u sljedećoj minuti Duje Dragun pronalazi Brazilca Caia, no i taj pokušaj brani gostujući golman, kao i snažan udarac Draguna nakon kornera. Ništa nije slutilo da će se Aurelia brzo naći u velikom zaostatku. Svoju prvu pravu priliku gosti su realizirali nakon kornera, kada je jakim udarcem Kiko Selaković Dragaš pogodio za 1:0. Već 60-ak sekundi kasnije Novi Marof poduplava svoju prednost, a loptu u mrežu sjajno petom posprema Franko Hučić. Mukama domaćih tu nije bio kraj, jer gosti u dvije minute dolaze do nova dva zgoditka preko Brune Kovačića i Marina Šinjorija, koji je sjajno pogodio preko cijelog terena. Do kraja prvog dijela Aurelia ponovno ima više od igre, a taj trud se isplatio individualnom kvalitetom Romea Sušca, čiji udarac s 15-ak metara odsjeda u suprotnom kutu vratara Budinskog. Mogao je domaći sastav do isteka 20. minute dodatno ublažiti gostujuću prednost, no odlične šanse nisu iskoristili Josip Horvat, Duje Dragun i Caio.

 Veliki preokret kompletirao Gustavinho

Aurelia bolje ulazi i u nastavak, ali u prvih nekoliko minuta nije pronašla put do mreže Novog Marofa. Međutim, sve ono bitno u nastavku dogodilo se u posljednjih 10 minuta. Najprije je u 30. minuti Duje Dragun ukrao jednu loptu i sjurio se prema protivničkom golu te mirno realizirao odličnu priliku. U 34. minuti domaća momčad izvela je najbolju akciju na utakmici. Petar Pedić pronašao je Caia, koji odlaže loptu za Gustavinha, a ovaj odlično pogađa za 4:3. Već u sljedećoj minuti uslijedilo je poravnanje. Aurelia odlično koristi golmana-igrača, a Španjolac Alvaro Vidal Rodriguez asistenciju Josipa Horvata pretvara u pogodak. Ipak, Novi Marof koristi lošije postavljanje domaće obrane, a u listu strijelaca upisao se još jednom Kiko Selaković Dragaš. No, to kao da je dodatno motiviralo Aureliju, koja do kraja susreta u potpunosti preokreće rezultat u svoju korist. Najprije je domaćin ponovno iskoristio golmana-igrača, a ovoga puta na asistenciju Stjepana Dekanića pogađa Josip Horvat. Za potpuni delirij odlično ispunjene „Ciglice“ pobrinuo se Gustavinho, koji je jednu odbijenu loptu poslao iza Silvija Budinskog i postavio konačni rezultat od 6:5.

Tako Aurelia nakon dvije odigrane utakmice ima isti broj pobjeda, a u sljedećem kolu vinkovački klub gostovat će kod Futsal Gorice.