Jučerašnjim danom je okončana sezona II.HMNL Istok, a naši igrači su ju zaključili pobjedom u pretposljednjem kolu nad MNK Autodijelovi Tokić.

Gotovo jednake polusezone

Prvu polovicu sezone smo okončali na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka za tada vodećim MNK Brod 035. U deset odigranih susreta, ostvarili smo šest pobjeda te po dva poraza i dva neriješena rezultata koji su nam donijeli 20 bodova. Druga polusezona je okončana minimalnim bodovnim napretkom. Tako smo u deset susreta ostvarili sedam pobjeda i tri poraza kojima smo upisali 21 bod.

Osim bodovno, napredak je upisan i u napadačkom dijelu pa smo tako u odnosu na prvu polusezonu zabili čak 23 pogotka više, odnosno 61. Međutim primili smo sedam pogodaka više u odnosu na prvi dio, odnosno 30.

Trojac na vrhu

Tri ekipe prvenstva su ostvarile više od 30 bodova, a to su uz nas, HMNK Nova Gradiška (41) te MNK Brod 035 (49). Od deset ekipa, polovica je završila sezonu s pozitivnom gol razlikom, a to su MNK Slatina (+3) i MNK Brod (+5) te sa značajnijom gol razlikom MNK Brod 035 (+65) i HMNK Nova Gradiška (+52). Jednako kao Nova Gradiška, upisali smo i mi gol razliku +52.

Ti statistički podaci pokazuju kako su se Nova Gradiška, Brod 035 i Aurelia Futsal, odvojili u odnosu na ostatak lige. Svakako vrijedi spomenuti da bi HMNK Nova Gradiška bila još bliže prvom mjestu da im nisu oduzeta 4 boda. Međutim, MNK Brod 035 je pokazao najveću konstantu te je iz tog razloga završio sezonu na vrhu s bodovnom prednošću od osam bodova.

Nastavak rada

Iako je sezona vrlo rano završena, naša prva ekipa ne staje s radom. Uprava kluba je već dogovorila prijateljske susrete s klubovima iz drugih dijelova Hrvatske, a naši igrači su nastavili trenirati kao i u prvenstvenom dijelu natjecanja. Tako će naši igrači biti u pogonu do lipnja te ćemo na taj način pokušati doskočiti problemu trajanja drugoligaškog natjecanja.

U nastavku vam donosimo konačnu tablicu II.HMNL, a uskoro vam donosimo detaljniji rezime sezone kao i izjave naših igrača i trenera. Također, koristimo priliku čestitati MNK Brod 035 na naslovu prvaka!

#OvoJeAurelia