Mlada futsal reprezentacija Hrvatske se okuplja ove nedjelje u Zagrebu odakle će se zaputit ka Srbiji. U Vranjačkoj Banji ih očekuje sedmodnevni turnir šest reprezentacija.

Četvorica na popisu izbornika

Pozive su ponovno zaslužila naša četiri igrača, koja u kontinuitetu igraju i ove sezone. Romeo Sušac, Marko Pest-Mundvajl, Filip Josipović i Miron Kobašević su se tako našli na popisu izbornika, Duje Maretića. Među njima, moramo istaknuti i našeg kondicijskog trenera juniora, Hrvoja Ajmana, koji će činiti dio stručnog stožera izbornika. Tim povodom, porazgovarali smo s Markom, koji je prijašnje okupljanje propustio radi koronavirusa.

Kakav je osjećaj dobiti poziv za reprezentaciju?

Kakav osjećaj može biti kada znaš da ćeš nositi dres, slušati himnu i igrati za hrvatsku reprezentaciju? Nema ljepšeg trenutka od toga. Jako sam uzbuđen i jedva čekam okupljanje.

Prijašnji turnir, Futsal Week, si propustio radi pozitivnog testa na koronavirus. Kako je to utjecalo na tebe? 

Da, nažalost sam propustio prvi turnir. Prve reakcije su naravno bile tužne i jednostavno budeš ljut, ali dobio sam punu podršku od svih i znao sam da me samo opet rad i trud mogu dovesti do novog poziva. Siguran sam da ću ga opravdati na terenu.

U sjajnoj si formi! Kakva su očekivanja od turnira u Srbiji? 

Dobro se osjećam, u klubu trenutno sve dobro ide te isto to očekujem i s reprezentacijom. Nadam se pobjedama i dobrom rezultatu.
Spreman sam i jedva čekam da pomognem ekipi na terenu i izvan njega.

Miron, Romeo, Filip te trener Ajman su još s tobom u reprezentaciji. Koliko vam to olakšava situaciju? 

Naravno da je sjajan osjećaj kada uz sebe imaš jos 3 igrača i trenera u reprezentaciji! To je samo još jedan dokaz da se u klubu ozbiljno radi na svim pozicijama.
Uvijek je lakše kada imaš nekoga pored sebe s kime si svaki dan, jedni drugima možemo samo pomoći.

Želimo sreću našem Marku, kao i ostalim igračima te stručnom stožeru!