Za razliku od prijašnjih sezona, ove sezone se kup odigrava u ekspresnom roku. Tako ćemo prvaka regionalnog kupa znati do kraja listopada, a državnog prvaka kupa dobiti ćemo već do kraja godine. Regionalni kupovi su prije tjedan dana počeli s odigravanje, a jučer je došao red i na nas.
Ples kuglica u ždrijebu, spasio nas je igranja pretkola, ali je u zato u četvrtfinalu donio jednog od glavnih konkurenata, MNK Brod. Poučeni prijašnjim iskustvom znali smo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, ali isto tako smo bili svjesni činjenice da nikad nismo bili poraženi od Brođana. Motiv više Brođanima da prekinu negativan niz, nama, motiv više za nastavak niza.

Najmlađi igrač tresao mrežu dva puta

Nakon početnog ispitivanja snaga i ponešto udaraca s obje strane, u 12.minuti susreta, zabijamo za vodstvo od 0:1. Iz akcije nakon slobodnog udarca, Ante Bertić odigrava Romea Sušca, koji se sjajno snalazi i trese mrežu domaćeg vratara! Samo četiri minute kasnije, Petar Pedić krade jednu lopte te izlazi sam pred vratara, a epilog je 0:2 na semaforu. Kada su svi već mislili da će “rozni” na odmor s dva gola prednosti, ukazao se Marko Blekić sa svojim najjačim oružjem te je topovskim udarcem proparao mrežu Brođana.
U drugom poluvremenu, domaći su krenuli silovito s visokim pritiskom. Ipak, naši dečki na čelu s vratarom Jelinićem, su sve pokušaje sjajno anulirali. Na polovici drugog dijela, snažan i odmjeren udarac našeg najmlađeg igrača na terenu, već spomenutog Sušca, koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici! Mogao je Romeo i do hattricka, ali se u nekoliko navrata ispriječio golman domaćih. Točku na i stavlja FIlip Cerovski, koji je hladnokrvno progurao loptu uz vratnicu. Naš strateg, Ivan Lončar, definitivno može biti zadovoljan prikazanom igrom, a posebno rezultatom.

S pomalo nestvarnih 0:5, apsolvirali smo četvrtfinalni susret te se okrećemo polufinalu. Ono nam donosi još jednu brodsku ekipu, MNK Brod 035. Ipak, sada smo domaćini te ćemo ih ugostiti u našoj poznatoj ciglici – dvorani ekonomske škole! Međutim, prije polufinale, čeka nas susret drugog kola, a mi putujemo, pogađate gdje? U Slavonski Brod, a protivnik je MNK Brod 035.

#OvoJeAurelia