Osvajanjem regionalnog kupa, plasirali smo se među 16 najboljih ekipa države. Prema koeficijentu uspješnosti, određeno je da prolaz u četvrtfinale tražimo na domaćem terenu protiv HMNK Vrgorac.

Vrlo dobro prvo poluvrijeme

Utakmicu smo otvorili uz nekoliko neforsiranih grešaka, nakon kojih su se naši igrači ipak uspjeli opustiti. Prva polovica prvog dijela je prošla u obostranom presingu i sjajnom ritmu, u kojem bilježimo najbolju priliku Romea Sušca. Iz kontranapada, Romeo je izbio sam pred vratara Vukovića koji je u toj situaciji pokazao zašto je jedan od najboljih na svojoj poziciji u Hrvatskoj. Nešto nakon toga, gosti dolaze do vodstva. Nesporazum u obrani crnih koristi Vojko Pervan nakon prekida te zabija za 1:0. Samo tri minute poslije, Vrgorčani zabijaju za 2:0. Nikola Gudasić je sjajno odapeo s devet metara te od vratnicu pospremio loptu iza leđa vratara Pedića. Iako su obje strane do kraja poluvremena imale dobre prilike za pogodak, tim rezultatom se otišlo na odmor.

Iskustvo presudilo

U drugom dijelu gledamo još agresivniju igru uz puno dobrih prilika i poteza. Vratari, Vuković i Pedić, nisu dozvolili promjenu rezultata sve do 33.minute. Za Aureliju bilježimo ponovno izvrsnu priliku preko Romea Sušca. Romeo je udarcem zatresao jednu pa onda i drugu vratnicu, ali lopta nije htjela preko gol linije. Zatim, u 33.minuti, gosti ponovno nakon prekida postižu pogodak. Strijelac je hrvatski reprezentativac, Duško Martinac.
Aurelia se odlučila za igru s vratarem u polju, ali ona nije polučila uspjeh. Na kraju još iz deseterca zabija Ante Kraljević te sa svoje polovice na prazan gol i Duško Martinac.

Unatoč porazu, dečki mogu biti ponosni na prikazanu igru kao i na ostvareni uspjeh.

#OvoJeAurelia