S desna na lijevo – Vinkovci, Osijek, Zagreb, Rijeka, Pula, Šibenik, Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik. To su gradovi u kojima će se igrati SuperSport HMNL iduće sezone. U probrano društvo, izborila se Aurelia u teškoj i kvalitetnoj sezoni. S trenerom, Kristian Šoštar, porazgovarali smo o proteklom periodu.

Prva HMNL je zaslužna za iskorak

2023. godina nam je donijela novo natjecanje koje je bilo ključno za naše igrače i iskorak u igri. Jedinstveni drugi rang je u naše redove donio novu dozu motiva i želje jer smo dobili natjecanje koje zahtjeva treninge i rad da bi bio uspješan. Od prvog kola smo imali sve teške utakmice, za svaku smo se morali baš namučiti da dođemo do željenog rezultata. Nekoliko nevjerojatnih povrataka iz minusa je tu bilo pa grčevitih čuvanja prednosti, tako da smo u jednoj sezoni dobili sve što je do sada klubovima nedostajalo kada su igrali kvalifikacije s prvoligašem. Na kraju, dva drugoligaša su ušla u prvu ligu što dovoljno govori o kvaliteti i tome koliko je ovakav sustav natjecanja pun pogodak od strane Hrvatskog nogometnog saveza. U drugoj ligi je bilo još nekoliko ekipa koje bi se također podosta pitalo da su se kojim slučajem našli u kvalifikacijama. Futsal ogromnim koracima grabi naprijed u svakom smislu te vjerujem da će tako i nastaviti uz podršku saveza.

Sezona je otvorena gostovanjem u Splitu koje je odmah najavilo kakva će sezona biti. Najblaže rečeno, zanimljiva za gledatelje. Zatim je 07.10. u Ciglicu stigao Marof u ludoj utakmici, a do 09.03., Ciglica je bila mjesto gdje tri boda isključivo idu domaćinu.

Publika je ove sezone napravila zaista sjajnu atmosferu na našim utakmicama. Derbije ne trebam ni naglašavati, ali i na “manjim” utakmicama, imali smo podršku kakva nije bila ranije i to je sigurno jedan od razloga zašto smo kući bili dominantni. Nema sumnje kako su uživali i kako interes za futsal vlada, samo je važno ponuditi kvalitetne susrete. Srećom, u ovoj ligi to smo dobili svakoga vikenda.

Dinamo, Torcida, Pula… U Ciglicu!

Prvoligaše smo dosad u gradu imali prilike vidjeti samo voljom kuglica kupa, a sada “po redovnom” u Ciglicu dolaze hrvatski reprezentativci, prvaci… A s bosutske strane – Sušac, Dragun, Pedić i co. Vinkovački dečki su ušli u elitu.

Maštali smo o prvoj ligi, vjerovali u nju godinama i sada smo to ostvarili, u vjerojatno, najtežem sustavu do sada igranom. Ponosni smo na uspjeh koji smo ostvarili no ne želimo sada samo jednu godinu uživati. Raditi ćemo naporno, biti ćemo tvrdi i prkosni svaku utakmicu jer želimo da prva liga traje u Vinkovcima i da budemo stabilan prvoligaš.

Prva HMNL je nosila sa sobom teške utakmice, a SuperSport nosi još jednu razinu više. Rubrika dolasci/odlasci/ostanci…

Postojeći kadar će doživjeti određene promjene, međutim jezgru momčadi ćemo zadržati. Već su neki ugovori produženi, a radimo i na novim imenima te vjerujem da ćemo ubrzo imati prvu objavu na društvenim mrežama. Jako sam ponosan na svoju momčad i na igrače koji su ostvarili ovaj uspjeh. Svaki od njih ima svoju posebnu vezu s klubom te im treba biti zahvalan na lojalnosti i na svemu što su napravili za ovaj klub. Želja je da klub upravo s tim igračima i dalje raste i da momčad bude vinkovačka. Međutim, treba biti i realan i reći da to nema niti jedna momčad i da je teško biti konkurentan ako se ograničiš na lokalno područje. Tako možemo u sastavu očekivati i poneka imena van naše regije.

Nestrpljivo očekujemo novosti oko kadra, ali i početka nove sezone – prve lige u našim Vinkovcima!