Premijerno putovanje kroz 1.HMNL je bilo uzbudljivo i napeto, a i dalje traje! Sjajnim izvedbama na terenu, izborili smo nastup u kvalifikacijama za SuperSport ligu, elitni rang hrvatskog futsala. Za ulazak u nju, potrebne su četiri pobjede – u svakoj fazi po dvije.

Dobro poznat gost

Stanje na tablici se posložilo tako da u polufinalu imamo jedan okršaj Dalmatinaca i jedan Slavonaca. Vrgorac će kao devetoplasirana momčad ugostiti splitski AFC Universitas koji se foto finišom ugurao ispred Šibenika. Nama pak u goste dolazi Nova Gradiška, rival još iz vremena 2.HMNL istok. Nova Gradiška je sezonu završila na trećem mjestu, gdje se uz male izmjene, nalazila čitave sezone. 30 osvojenih bodova na kontu, uz epitet druge obrane lige, pokazuje kako se radi o kvalitetnoj momčadi koja je zasluženo u kvalifikacijama drugu godinu zaredom.

Ove sezone smo se susreli dva puta. Prvo smo u gostima slavili s tijesnih 1:2, uz pogotke Romea Sušca i Caia Alvesa dok smo u domaćem ogledu upisali pobjedu rezultatom 4:2. Mrežu su tog dana tresli Sušac, Dragun te u dva navrata Horvat.

Dodatna tribina je ponovno spremna

Za ostvarenje plasmana u SuperSport HMNL potrebno je upisati četiri pobjede. Dvije u polufinalnu te dvije u finalu dok je maksimalan mogući broj susreta šest. To znači da ukoliko obje momčadi ostvare po jednu pobjedu, igra se treći, odlučujući susret.

Kao i protiv Rijeke, interes za utakmicu je ponovno velik pa je tako i izvučena tribina u funkciji. Ulaznice kreću u pretprodaju od srijede, a preporuka je da svoju nabavite ranije te na vrijeme dođete na utakmicu kako bi izbjegli gužve.

Sumirajmo – prvi polufinalni ogled protiv Nove Gradiške igramo u subotu, 30.03., s početkom u 19:00 u našoj Ciglici. Vidimo se na tribini!

#OvoJeAurelia