Izvršni odbor hrvatskog nogometnog saveza, dana 06.05.2020., donio je odluku o prekidu svih natjecanja osim Prve HNL. Izuzetak su i Prva HNLŽ te Prva HMNL, čiji klubovi još čekaju odluku o svojoj budućnosti. U skladu s odlukom, završeno je i natjecanje za naše seniore u II.HMNL istok kao i natjecanje za kadete i juniore.

Ostvareno četvrto mjesto

Donešena odluka nas je zatekla na četvrtoj poziciji nakon 16 odigranih kola, a posljednju utakmicu smo odigrali 09.ožujka protiv MNK Brod. Tako smo se s prvenstvom pozdravili pobjedom pred domaćom publikom. Naravno da to nije način na koji smo se željeli pozdraviti s ovom sezonom, ali utjecaj više sile je ovog puta bio jači.
Naši igrači su u drugom dijelu sezone uhvatili vrlo dobar ritam te su u prvih pet kola nastavka upisali četiri pobjede i jedan remi. S obzirom na preostalih šest kola, bilo bi zanimljivo vidjeti bili naši igrači uspjeli dohvatiti drugu poziciju koja je, do ovog prekida, bježala za tek dva boda.

Nažalost, ova sezona nam je ponovno ukazala i na probleme s kojima se istok bori. Tako je pet klubova kažnjeno s oduzimanjem bodova radi neodigravanja utakmica što znači da je pet utakmica registrirano s 3:0bb. Puno posla očekuje istok kako bi podigao ozbiljnost na zadovoljavajuću razinu. Međutim, nije sve crno na istoku. Tako treba spomenuti i da je bilo mnoštvo uzbudljivih, napetih i kvalitetnih utakmica na što je svakako utjecao i dolazak dva bivša prvoligaša u ligu. Jedan od njih, Osijek Kelme, bi se mogao i vratiti u to društvo, a mi im ovim putem čestitamo na osvajanju prvog mjesta u II.HMNL.

Tužni kadeti i juniori

Tužna su lica naših kadeta i juniora, a imaju i razloga biti tužni i žaliti. Težak i naporan rad su uspjeli pretočiti na teren i u rezultat te su se s pravom nadali nastupu na državnoj smotri.

Kadeti su bili neprikosnoveni u prvenstvu. U sedam kola ostvarili su isto toliko pobjeda. U polufinalu play off-a su dodali još jednu na svoj konto. Kako je odlukom saveza odlučeno da će samo prvak istoka nastupati na državnoj završnici, kadetima je ostala tek ta posljednja prepreka za ostvarivanje cilja. Ova talentirana generacija bi nosila titulu favorita i u toj utakmici te ostaje veliki žal što dečki neće imati priliku pokazati svoje sposobnosti u konkurenciji s najboljima iz države.

Velikog razloga za tugu imaju i juniori, posebno oni koji su bili “izlazno” godište. Naime, juniori su nakon dvanaest odigranih kola zauzeli drugu poziciju na ljestvici koja im je osigurala domaćinstvo u polufinalu play off-a. U polufinalu bi nas čekao ogled s HMNK Nova Gradiška pred, vjerujemo, punom dvoranom. Za razliku od kadeta, juniorsko prvenstvo bi na državnu smotru slalo čak tri predstavnika što je svakako još više uvećalo šanse naših juniora. S obzirom na rezultate i prikazanu igru, dečki su si dali za pravo nadati se najvišim postignućima. Nažalost, nikad nećemo saznati što bi bilo da se nije dogodila ova situacija u svijetu.

Tako sezonu zaključujemo s gorkim okusom u ustima, ali s nadom da nas ubrzo očekuju lijepe stvari te novi izazovi i pobjede!

#OvoJeAurelia