Petnaestom ovosezonskom pobjedom, zatvorili smo II.HMNL na diobi drugog mjesta uz slabiji međusobni omjer s HMNK Nova Gradiška te smo u konačnom poretku evidentirani kao trećeplasirani.

Rekordan broj pogodaka

Iako je prije posljednjeg kola postojala matematička mogućnost za osvajanjem naslova, isto nije bilo realno očekivati. Pokazali su to i rezultati posljednjeg kola. Osijek je uvjerljivo savladao Vinkovce, rezultatom 14:2, dok je Nova Gradiška na domaćem terenu savladala Brod 035 s 6:3. Za osvajanje naslova trebao nam je poraz Osijeka te da Brod napusti Novu Gradišku neporažen.
S obzirom na ciljeve i ambicije, manje je važno radi li se o drugoj ili trećoj poziciji kada nije ono što je željeno – naslov prvaka. Iako zacrtani cilj nije ostvaren, velik je broj pozitivnih i dobrih segmenata koji se mogu izvući iz sezone. Tako možemo reći kako smo postignuli rekordan broj pogodaka otkako je postojanja kluba – 138 pogodaka u 19 odigranih utakmica. Osim efikasnog napada, obrana je također bila na razini u odnosu na ligu. Tako su naši vratari kombinirano kapitulirali 48 puta u sezoni što nas stavlja na poziciju broj jedan kada je u pitanju obrana. Tako je omjer postignutih i primljenih pogodaka 7,3 prema 2,5.

Prve dojmove po okončanju prvenstva prenio nam je glavni strateg, Kristian Šoštar.

Nije rezultat koji je zacrtan, koja je ocjena sezone?

Detaljna analiza nam tek slijedi, ali ono što je i bez nje je jasno da smo imali dva cilja od kojih smo ispunili jedan. Prolazak u četvrtfinale kupa koje osigurava dodatne dvije sezone igranja među 16 najboljih u državi što je i ostvareno. Drugi cilj je bio plasman u prvu ligu, ne samo osvajanje II.HMNL. Uzevši to u obzir, nismo zadovoljni sa seniorskom sezonom. Neću biti previše kritičan, i dalje se radi o izvrsnoj sezoni kluba pri čemu mislim na ukupnu sliku svih kategorije, ne samo seniora. Još uvijek ova sezona može biti najuspješnija u povijesti, a ako i ne bude, biti će u samom vrhu po pitanju toga. Seniorska svakako ne.

“Mi smo odgovorni i pronaći ćemo uzrok i rješenje u sebi!”

Koji su razlozi neispunjavanja cilja u prvenstvu?

Svaku utakmicu radimo analizu pa tako i one koje izgubimo. Imamo tri poraza i jedan neriješen rezultat te ćemo pronaći poveznice u tim susretima koji nisu završeni pobjedama i na taj način doći do zaključka. Svakako mogu reći da nije kriv sustav natjecanja, drugi klubovi, sudac, tribina ili slično za naše rezultate. Mi smo ti koji nismo ostvarili cilj i mi smo odgovorni za naš rezultat. Uzrok i rješenje ćemo pronaći u sebi i na taj način ćemo napredovati.

Natjecateljski dio je završen, kakav je plan za dalje?

Kao i uvijek dosad, nećemo dignuti sve četiri u zrak i čekati iduću sezonu. Treninzi nastavljaju jednakim ritmom, a u dogovoru su već i prijateljske utakmice s klubovima iz naše prve lige. Potrudit ćemo se da ih bude što više do ljetne pauze pa ćemo tako pokušati doći do brojke od 5-6 takvih utakmica. Jednostavno je, bavimo se ovim cijele godine i bilo bi neozbiljno spuštati ritam samo iz razloga jer je prvenstvo završeno. Igrači će dobiti slobodno u vrijeme Uskršnjih praznika, a sve prije i nakon toga je priprema za iduću sezonu.

Tinker Labs dodao novu snagu akademiji

Znači li to da su krenule i organizacijske pripreme za iduću sezonu?

Svakako, već početkom ovog mjeseca smo odradili prve korake u tom smjeru. Tako smo već razgovarali s nekoliko naših igrača, a uskoro će sa svima biti održani razgovori. Većina naših igrača je pod višegodišnjim ugovorima te će igrači ostati i dalje u klubu, a uz godinu iskustva i pokoje osvježenje u vidu pojačanja, iduću sezonu ponovno planiramo vrh tablice. Osim na sportskom planu prve ekipe, upravni odbor je već donio određene odluke i novitete za iduću sezonu i funkcioniranja kluba na svim razinama što me iznimno veseli.

Kratko se dotaknimo akademije i njenih uspjeha.

Sezona je još aktivna te je rano za davati ocjene, ali svakako da je akademija napravila ogromne iskorake u odnosu na prošlu sezonu. Prvenstveno zahvaljujući suradnji s Tinker Labs Vinkovci koji je generalni pokrovitelj akademije. Juniori su osvojili naslov prvaka regije i idu u obranu naslova prvaka Hrvatske. Kadeti su odigrali maksimalan mogući broj utakmica u svom prvenstvu te su još u igri za treće mjesto i odlazak na državnu završnicu. Stariji i mlađi pioniri su dobili svoje natjecanje u vidu Masters Lige odnosno Futsalito lige. Početnici i Limaći su također dobili stalno natjecanje u vidu Zimske Futsal Lige. Liga je u našoj organizaciji pokazala se kao jedan od najuspješnijih i najvećih projekata kluba. Pokrenuta je nova grupa Malaca koju polaze djeca od 5 do 7 godina te smo na taj način prešli brojku od 140 aktivnih dječaka u akademiji. Ukratko, iz puno kuteva gledanja, ovo će biti najuspješnija sezona kluba!

Hvala treneru na razgovoru!

Koristimo ovu priliku i da čestitamo Osijeku na naslovu prvaka! Kako je trener rekao, aktivnosti se nastavljaju stoga se pratimo i dalje. Prvi na redu su juniori na državnoj završnici!

#OvoJeAurelia