Danas se naša U19 reprezentacija okuplja u Karlovcu u sklopu nadolazećih kvalifikacija za Euro u Španjolskoj. Na popisu izbornika su se ponovno našla i naša dva igrača, Romeo Sušac i Filip Josipović dok su pretpozive dobili Marko Pest-Mundvajl i Miron Kobašević.

Tim povodom, porazgovarali smo s Romeom i Filipom, a saznajte što su nam imali za reći.

“Reprezentacija je san svakog sportaša”

Obojica imate već mnogo reprezentativnih utakmica i treninga u nogama. Kako se osjećate pred ove kvalifikacije?

Filip

Osjećaj je neopisiv! Svatko sanja jednog dana nositi hrvatski dres i za mene to predstavlja jednu veliku čast, ali i odgovornost.

Romeo 

Velika je čast i privilegija predstavljati svoju zemlju na kvalifikacijama. Kao i uvijek dosad, neopisiv je osjećaj biti dijelom toga.

Bjelorusija neće nastupati radi političke situacije te ćete se suočiti s Azerbajdžanom i Latvijom. Kakva su očekivanja od kvalifikacija?

Filip

Očekivanja su velika, zapravo najveća. Cilj je prolazak u Španjolsku i nastojat ponovit ogroman uspjeh prošle generacije. Mislim da ako krenemo dobro možemo jako daleko dogurati i uvjeren sam da ćemo to prezentirati na terenu.

Otvarate s reprezentacijom Azerbajdžana. Jeste li upoznati s njima?

Romeo

Jesmo, upoznati smo s Azerbajdžanom, ali ćemo ih još dodatno analizirati sa stožerom i pripremiti se za tu utakmicu. Želimo otvoriti kvalifikacije pobjedom kako bismo si dodatno olakšali put do Eura.

Svaki trenutak u reprezentaciji je poseban

Drugi susret je protiv reprezentacije Latvije, koja se odsutstvom Bjelorusije nameće kao glavni konkurent. Kako vidite Latvijce?

Filip

Što se tiče naše grupe, Latvija nam je najveći konkurent, naravno ne treba podcjenjivat Azerbajdžan niti ćemo. Ipak, ako budemo pravi, sve će se pitati nas!

Romeo, u reprezentaciji si od prvog kampa te si jedan od rijetkih koji je prošao sva okupljanja ove generacije. Koji ti je dosadašnji trenutak najdraži u “svetom” dresu?

Romeo

Nemam neki najdraži trenutak jer je svaki trenutak u reprezentaciji poseban. Ako moram nešto istaknuti, to bi bio prvi pogodak kao jedan od najdražih i to je trenutak koji neću nikada zaboraviti.

Zahvaljujemo našem dvojcu na razgovoru te im želimo svu sreću u borbi za europsku smotru!

17.03. | Hrvatska – Azerbajdžan

19.03. | Hrvatska – Latvija

 

#OvoJeAurelia