Marko Blekić načeo Valpovčane

Nakon što smo poraženi u polufinalu kupa, vratili smo se natjecanju u prvenstvu II.HMNL. U premijernoj domaćoj utakmici, ugostili smo valpovačku Malu Mljekaru. Bila je to utakmica u kojoj je prioritet bio osvajanje 3 boda kako bi se podignulo samopouzdanje i atmosfera. Zamišljeno – učinjeno.

Od prvog sučevog zvižduka, naša ekipa je krenula dominantno terenom. Nije dugo trebalo da se zatrese mreža Valpovčana. U četvrtoj minuti, Marko Blekić je uputio silovit udarac koji je na putu prema golu promijenio smjer te završio iza leđa vratara Klanjščeka. Umjesto očekivanog nastavka pritiska i udaraca, uslijedio je period igre u kojem niti jedna ekipa nije stvarala velik broj prilika. Četiri minute prije kraja, uspijevamo postići novi pogodak, a on je djelo Filipa Cerovskog. Jedna ukradena lopta i izvrsno istrčana kontra koju Cerovski završava udarcem u mrežu gosta. Samo minuta je bila potrebna za novi pogodak. Bruno Lončar je iz drugog pokušaja uspio savladati vratara Mljekare i poentirati za 3:0 i miran odlazak na poluvrijeme.

Bomba iz kornera obilježila drugo poluvrijeme

U drugi dio utakmice ulazimo vrlo slično kao i u prvi. Ponovno je bilo potrebno četiri minute igre da se zatrese mreža Male Mljekare. Stjepan Dekanić je izveo korner, a Ivan Bukna je bombom s 10m iz voleja zakucao mrežu za 4:0. Nakon pogotka, zatišje od deset minuta gdje smo imali velik broj prilika koje nismo uspjeli iskoristiti. Za peti pogodak pobrinuo se naš najmlađi igrač, Romeo Sušac, kojemu je ovo već četvrti pogodak za seniore ove sezone. Brzim dodavanjima, izbacili smo obranu protivnika, a Romeo je bio miran pred gostujućim vratarom i pospremio loptu u mrežu. Pet minuta do kraja, Marko Blekić postiže svoj drugi pogodak za visokih 6:0. Prilika za počasni pogodak ukazala se gostima nakon našeg šestog prekršaja. Ipak, mladi vratar Fran Pedić, nije dozvolio da lopta završi u njegovoj mreži. Do kraja susreta bilježimo još dvije sjajne reakcije Frana Pedića te pogodak mladog hrvatskog reprezentativca, Duje Draguna, koji stavlja točku na i.

Izvrsna izvedba i clean sheet, razlog su za optimizam trenera Ivana Lončara, ali i igrača, koje iduće subote očekuje novi domaći susret protiv MNK Jakšić.

#OvoJeAurelia