U 5.kolu II.HMNL, ugostili smo MNK Jakšić te slavili rezultatom 7:0. Tom pobjedom, ostali smo prvi vrhu prvenstvenog poretka.

Bukna načeo goste

Kako je bilo i očekivano, dominirali smo posjedom dok se gost oslanjao na obranu i kontranapade. Taktika im je polazila za rukom sve do 9.minute kada Ivan Bukna izvrsno pogađa s distance za vodstvo od 1:0. Nakon pogotka, u nekoliko navrata gosti opasno prijete, ali vratar Pedić je otklonio sve opasnosti. Drugi pogodak je plod sjajnog kontranapada koji je okrunio Stjepan Dekanić sjajnim udarcem. Do kraja poluvremena, isti igrač se ponovno upisuje u listu strijelaca. Efektnim lobom, Stjepan Dekanić osigurava vodstvo od 3:0.

Četiri pogotka u nastavku

Već na samom početku drugog dijela, Jakšić je pokušao igrati s vratarem u polju. Međutim, obrana je bila vrlo pokretljiva te su gosti bili bez većih prigoda. Izvrsno odrađenim presingom Sušca i Lončara, na prazna vrata gura loptu mrežu Romeo Sušac. Za njim, Bruno Lončar postiže dva brza pogotka. Prvi glavom, a drugi sa svoje polovice na prazna vrata. Točku na i stavlja Emran Nerovčić udarcem izvana za konačnih 7:0.

Vrlo dobra igra naših igrača, posebno s obzirom na ozljede koje su pogodile svlačionicu. Tako u ovom susretu nisu mogli nastupiti Dragun, Bertić, Pest-Mundvajl, Severović te Blekić. Ozljede su otvorile priliku za novo ime u seniorskoj svlačionici, Sandra Sušca. Sandro je mlađi brat, već standardnog, Romea, a svoj debi je upisao u osmini finala protiv HMNK Vrgorac. U prvenstvenom debiju, onom jučerašnjem, Sandro je upisao značajniju minutažu te pokazao kako je veliki potencijal za budućnost.

#OvoJeAurelia