Matej Perović je prvo, a Sebastian Bačo drugo pojačanje u vinkovačkim redovima. Kako je i najavljeno, u prvu ligu ulazimo s nekoliko promjena, a jedna od njih su i pojačanja.

Slovački reprezentativac

Sebastian Bačo je rođen 29.07.2001.g, a igra na poziciji lijevog beka. U Aureliju dolazi iz slovačkog viceprvaka Podpor Pohyb Košice. U karijeri je još nastupao za Bansku Bystricu i Mimel Lučenec s kojim je osvojio naslov lige. Reprezentativni dres je nosio prvo u mlađim kategorijama, a potom i u seniorima. U protekloj sezoni je kao kapetan predvodio Košice u borbi za naslov, koju je ipak na kraju uzeo renomirani Lučenec, ali uz podosta muke. Koliko veliki obol je dao, govori i podatak o 17 postignutih pogodaka. 

U Slovačkoj ligi je 2022.godine proglašen za “Talenta godine” , a godinu poslije je uvršten i u All Star ekipu lige. Talent je pokazao u ranoj dobi pa je tako prepoznat i u reprezentativnim selekcijama gdje je nosio i kapetansku traku U21 i U23 reprezentacije. Za U19 Slovačku je nastupao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo te na Olimpijskim igrama u Buenos Airesu. Posljedično, dobre igre dovele su ga do “A” reprezentacije za koju je sada redovni član s podosta iskustva s obzirom na godine. Tako već bilježi nastup na europskom prvenstvu u Nizozemskoj 2021. godine. 

Ukupno ima upisanih 27 nastupa za reprezentaciju uz postignuta 2 pogotka, od čega valja istaknuti pogodak Francuzima za 4:4 u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo.

Poveznica s Hrvatskom

Osim što će sada nastupati u Hrvatskoj, Sebastian se već susretao s hrvatskim igračima. Prvo s U19 reprezentacijom u Karlovcu, a potom je Slovačka bila gost Futsal Week turnira u Poreču. Najsvježija poveznica su svakako dva kvalifikacijska susreta protiv Hrvatske. Onaj u Puli te drugi u Levicama. Stoga, Sebastian već okvirno zna kakvi ga izazovi očekuju u Hrvatskoj, a ne sumnjamo da će se vinkovačkoj publici prezentirati u najboljem svijetlu.

Vitaj, Sebastian!