Još nekoliko sati je ostalo do početka utakmice osmine finale u kojoj se sastajemo s HMNK Vrgorac. U kakvom je stanju ekipa? Koja su očekivanja i još mnogo toga u intervju-u za klupsku stranicu otkriva trener, Kristian Šoštar.

Cilj je ostvaren, regionalni kup je osvojen. Kako ste zadovoljni finalom?

Prije svega, moram zahvaliti svima na podršci u finalu. Naša publika je bila ključna u teškim trenucima utakmice i smatram da imaju velikog udjela u našem osvajanju kupa. Jedan cilj je ispunjen i na tome čestitam svojim igračima, zasigurno su to zaslužili. Utakmica je bila jako zahtjevna, posebno jer smo vrlo mladi i neiskusni, a trebali smo se prilagoditi na grublju igru što nije bilo lagano. Svakako sam u konačnici jako zadovoljan načinom na koji smo ostvarili ovaj uspjeh!

Očekuje nas utakmica s prvoligašem, HMNK Vrgorac. Koja su očekivanja od te utakmice?

Nema dvojbe da su Vrgorčani favoriti, ali apsolutno vjerujemo u svoje kvalitete i rad te znamo kako imamo šanse za prolazak u četvrtfinale. Vrgorac je iskusna ekipa s nekolicinom izvanrednih pojedinaca što njihovi rezultati i pokazuju. Morat ćemo biti gotovo bez greške i na najvišoj razini da bismo prošli u daljnju fazu natjecanja. Žao mi je što nećemo imati podršku s tribine, ona bi nam svakako puno pomogla no znamo da će nas ljudi pratiti i biti uz nas putem livestreama.

Kakvo je stanje u momčadi? 

Imali smo vrlo, vrlo težak i gust raspored u dosadašnjoj sezoni te je bilo jako malo prostora za odmor što se odrazilo na igračima. Nažalost imamo nekoliko ozljeđenih igrača te je sigurno da svi igrači neće biti 100% spremni za ovu utakmicu. Skidam kapu igračima na tome kako su izdržali dosadašnji ritam treninga i utakmica, isto tako i svim drugima u klubu. Teško je raditi u ovoj situaciji s koronavirusom, puno je otegotnih okolnosti, što u konačnici još više daje na značaju u svim rezultatima koje smo dosad postigli i na koje sam jako ponosan.
Ono što mogu obećati je da će svaki igrač koji izađe na parket dati maksimum svojih mogućnosti!

Za kraj, imate li poruku za navijače?

Još jednom im se svima zahvaljujem na podršci te ih pozivam da nas prate i danas putem livestreama. Puno nam znači njihova podrška te jedva čekamo da smo opet svi zajedno u dvorani! Također, sve one koji su u mogućnosti, pozivam da kupe virtualnu ulaznicu za današnju utakmicu i na taj način još jednom pokažu koliko su uz ekipu.

 

#OvoJeAurelia