Osvajanjem juniorskog državnog prvenstva Hrvatske, prije nešto više od mjesec dana, završena su ovosezonska natjecanja pod okriljem HNS-a. Problemu ranog završetka natjecanja, naš klub je odlučio doskočiti s organizacijom prijateljskih utakmica i sudjelovanjem na turnirima.

Premijera za tri najmlađe kategorije!

Krenimo od najmlađih, ujedno i najpogođenijih kategorija uslijed COVID-19 situacije. U7, U10 i U13 kategorije nažalost nemaju natjecanje pod okriljem HNS-a, no prošle godine smo izuzetno uspješno organizirali zimsku futsal ligu za U13 kategoriju koja se pokazala kao pun pogodak!
U lipnju nas očekuje tradicionalni međunarodni turnir u Zagrebu kod MNK Uspinjača Gimka na kojemu će nastupiti sve tri navedene kategorije! Iako točan datum nije poznat, svoje sudjelovanje smo već potvrdili te se iznimno radujemo nastupu na takvoj smotri.

Nije to sve što se tiče početnika, limača i mlađih pionira. Krajem svibnja, očekuje nas turnir u Osijeku na ŠRC Metalac te turnir u Velikoj Gorici kod Futsal Gorice.

  • Turnir ŠRC Metalac, Osijek
  • International Futsal Cup, Zagreb
  • VG Turnir, Velika Gorica

Pioniri na čelu Futsalito lige

Pioniri su također kategorija koja još ne igra pod palicom HNS-a, ali je njihovo stanje kudikamo bolje. Dosadašnjih godina su na našu inicijativu organizirani Croatia Futsal Masters turniri, po uzoru na iste kadetske turnire, kojima je također Aurelia Futsal pokretač. Croatia Futsal Masters se pokazao kao najbolji futsal projekt za mladež, a ove sezone je poprimio i novi format.

Pioniri su ove sezone uključeni u Futsalito ligu koja se igra u Zagrebu u organizaciji MNK Uspinjača Gimka. Tako izabranici trenera Ilije Šibenika, svaka dva tjedna odlaze u metropolu odigravati utakmice. Rad na treningu isplaćuju sjajnim rezultatima pa tako trenutno zauzimaju prvo mjesto na ljestvici. Natjecanje je i dalje u tijeku, a mi s nestrpljenjem očekujemo njihove nove pobjede. Osim Futsalito lige, pionire također očekuje sudjelovanje na međunarodnom turniru u Zagrebu, početkom lipnja.

  • Futsalito liga U15, Zagreb
  • International Futsal Cup, Zagreb

Kadeti ugradili puno u juniorski naslov

Iako je bilo dogovoreno kadetsko natjecanje, nažalost COVID-19 situacija je zaustavila i to natjecanje. Ipak, izvrsna generacija naših kadeta je velikim dijelom bila dio juniorske ekipe koja je u konačnici podigla naslov prvaka Hrvatske! Nastavak Croatia Futsal Masters U17 natjecanja je još pod upitnikom, ali nas zato očekuje nastup na Futsalito ligi u Zagrebu te također sudjelovanje na međunarodnom turniru u Zagrebu.

Ista natjecanja očekuju i juniore, ali uz još neke aktivnosti. Tako nas očekuje dvodnevni međunarodni turnir u Samoboru te gostovanje na memorijalnom turniru u Vrgorcu.

  • Futsalito liga, Zagreb
  • International Futsal Cup, Zagreb
  • Samobor Futsal Cup, Samobor
  • Memorijalni turnir HMNK Vrgorac, Vrgorac

Seniori još u pogonu

Prvenstvo II.HMNL Istok je završilo sredinom ožujka, ali naša prva momčad nije stala s radom. Tako smo već odigrali prijateljsku utakmicu s Futsal Dinamom, a očekuje nas i susret s prvakom Hrvatske, MNK Olmissum.

Trener Kristian Šoštar je izrazio zadovoljstvo s nastavkom rada, ali i spomenuo problem s organizacijom utakmica.

Nažalost, prvenstvo nam je trajalo prekratko te bi nam pauza do kolovoza bila predugačka. Iz tog razloga smo nastavili trenirati punim intenzitetom, ali imamo problem s utakmicama. Svi drugoligaši su stali s radom prvim danom nakon posljednjeg kola, a slično je stanje i s prvoligašima. Ipak, uspjeli smo zasad odigrati dvije utakmice, a cilj nam je do sredine lipnja odigrati još dvije utakmice s prvoligaškim imenima te će onda moji igrači moći na kratki i zasluženi odmor do priprema. Moram istaknuti kako sam zadovoljan s radom uprave na traženju rješenja i sredstvima koja ulažu u periodu za koji će mnogi reći da nije potrebno.

Ako želimo ostvariti svoje ciljeve u idućoj sezoni, moramo raditi još više i zato “maltretiram” svoje igrače i dalje.

#OvoJeAurelia