Gotovo mjesec dana pripremnog perioda je iza naših igrača, a prema prvim informacijama, prvenstvo je jako blizu.

Prije nešto manje od mjesec dana, Kristian Šoštar je održao prozivku igrača, a Matej Buhač započeo pripremni proces s istima. Vrlo naporan rad je iza nas, a stanje igrača je sve bolje i bolje. Tim povodom, porazgovarali smo s trenerom prve ekipe.

Dečki su napravili veliki napredak u pripremnom periodu te sve bolje odgovaraju na zahtjeve kondicijskog trenera. Uistinu sam zadovoljan njihovim angažmanom i radom te sam uvjeren kako ćemo imati sjajnu sezonu! Što se tiče zdravlja, imali smo tek jednu situaciju s ozljedom, u pitanju je vratar Fran Pedić, ali na sreću nije riječ o težoj povredi. On je već odradio tjedan dana rehabilitacijskog dijela, a priključen je ponovno i ostatku ekipe u treningu.

Kako portal crofutsal saznaje, prvenstvo II.HMNL počinje 26./27.rujna. Što znači da je ostalo manje od mjesec dana za pripremanje i uigravanje. Raspored utakmica, kao ni parovi kupa, još nisu poznati, ali se u kratkom roku očekuje plenum klubova na kojemu će i to biti poznato.

Očekivali smo nešto kasniji početak prvenstva od navedenog, međutim vjerujem da ćemo biti spremni za početak. Krenuli smo dovoljno rano te nam ovaj kalendar ne remeti previše raspored. Dosad smo odradili veliki dio kondicijskih priprema, a ubrzo nas očekuje i drugi, taktički, dio pripremnog procesa.

Pripremni turnir u Tuzli

Ekipi se prošlog tjedna priključio Emran Nerovčić, a ovog tjedna se očekuje da se priključi i drugo pojačanje, Dominik Čičić.

Emi se izvrsno uklopio u ekipu, a na pripreme je došao u vrlom dobrom stanju te mu nije bio problem uhvatiti priključak. Čičić će doći do kraja ovog tjedna te isto tako vjerujem da neće imati problema s prilagodbom. On je dobio program priprema po kojem individualno radi pa tako mislim da će biti u sličnoj situaciji kao i Emi. Još očekujemo dolazak Antuna Severovića koji je imao još nekih fakultetskih obaveza te će se i on vrlo brzo priključiti ekipi.

Do početka prvenstva, očekuje nas i nekoliko pripremnih utakmica, a prva od njih je u Tuzli.

Kao što sam rekao, nije nam se previše poremetio raspored pripremnog dijela. Tako smo već ranije dogovorili pripremne utakmice koje nam se savršeno uklapaju u plan i program rada. Za vikend nas očekuje jaki turnir u Tuzli kod bosanskohercegovačkog prvaka, FC Salines Tuzla City. Na turniru bi prema zadnjim informacijama trebao sudjelovati još i nekadašnji srpski prvak, KMF Ekonomac iz Kragujevca te bosanskohercegovački premijerligaš Kaskada Gračanica. Svakako nas ondje očekuju teški susreti u kojima ćemo se susreti s ponajboljim igračima Balkana.

Generalka u Velikoj Gorici

Osim turnira u Tuzli, u rasporedu se nalazi još nekoliko prijateljskih utakmica, a generalna provjera bi trebala biti u Velikoj Gorici kod novoosnovanog kluba, Futsal Gorice.

Nakon turnira u Tuzli, očekuju nas treninzi u dvorani, a potom i nova prijateljska utakmica. Pripremni period bi trebali zatvoriti u Velikoj Gorici, na još jednom turniru. Ondje ćemo odigrati dvije utakmice koje će nam poslužiti kao generalka pred početak prvenstva. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom i dvoranama, nećemo uspjeti odraditi zamišljeni broj taktičkih treninga, ali vjerujem da ćemo s kvalitetnim prijateljskim utakmicama uspjeti dijelom nadoknaditi izgubljene treninge. Nadam se samo kako će zdravstvena situacija u državi biti povoljna te da neće biti problema s odigravanjem prijateljskih utakmica, ali i prvenstva.

Našim dečkima želimo sreću u nastavku priprema te se nadamo kako će ih zaobići ozljede i bolesti.

#OvoJeAurelia