Mjesec dana priprema je iza naših igrača, a prve pripremne utakmice smo potražili u Dioklecijanovu gradu.

Prva provjera – Olmissum

Prvak na prvaka, seniorski na juniorskog. Član Lige prvaka i aktualni prvak, MNK Olmissum nas je u subotu ugostio na splitskim Gripama. U vrlo zahtjevnoj utakmici, naši igrači su poraženi s 3:2 no rezultat je u ovakvim utakmicama u drugom planu. Utakmica je prije svega dala uvid u trenutno stanje ekipe kao i segmente na koje treba staviti naglasak u daljnim pripremama. Mrežu prvaka su tresli Petar Pedić te mladi reprezentativac, Romeo Sušac koji je izrazio zadovoljstvo odigranim utakmicama. 

Uakmicama u Splitu sam sasvim zadovoljan. Bilo je tu jako puno dobrih stvari na kojima smo radili, ali također bilo je i stvari koje ćemo morati ispravljati kroz daljnje treninge. Pripreme su protekle sjajno i vidi se ogroman napredak kod svakoga u tom segmentu.

Amosfere u ekipi je kao i inače sjajna, svi smo naporno trenirali i nestrpljivo iščekujemo početak prvenstva.

 

Nedjelja sa studentima

Ni 24 sata kasnije, ponovno smo u dvorani na Gripama, a s druge strane ponovno stoji prvoligaš. AFC Universitas je poslužio kao druga provjera, a ishod je sličan kao i u prvom susretu. Upisan je poraz, doduše nešto “teži”, rezultatom 7:2, ali smo ponovno prikazali mnoštvo dobrih i onih manje dobrih segmenata. Mrežu bivšeg reprezentativnog vratara Jukića su tresli Romeo Sušac te nadareni junior, Josip Horvat.

Pred igračima je sada nastavak priprema u dvorani i teretani te nove prijateljske utakmice, a više o nastavku nam je otkrio trener, Kristian Šoštar.

Prije svega moram istaknuti zadovoljstvo fizičkom spremom igrača gdje je određen vrhunski posao. Cilj nam je bio igrati protiv prvoligaških ekipa jer u takvim uvjetima možemo najviše napredovati. U narednom periodu ćemo odigrati još dvije ili tri utakmice protiv ekipa iz prvoligaškog društva, a ne sumnjam kako ćemo na taj način spremni dočekati prvenstvo.

#OvoJeAurelia