Europska smotra je pred vratima, a na njoj ćemo gledati i četiri naša igrača dok će ih s klupe pratiti trener Šoštar.

Filip i Miron – zalog za budućnost

Romeo Sušac, Marko Pest-Mundvajl, Filip Josipović i Miron Kobašević su upisani na reprezentativni popis putnika za europsko prvenstvo u futsalu. Jaen će ugostiti najboljih osam reprezentacija starog kontinenta, a Hrvatska je ponovno među njima. Dva od tri mlađa igrača koja će imati još jedan ciklus pred sobom su Filip i Miron.

Pokušali su nam opisati osjećaj koji su doživjeli kada je poziv stigao na našu adresu.

Kad sam saznao da sam pozvan u reprezentaciju zajedno s trojicom suigrača bio sam jako sretan i ponosan na sve nas. Smatram da ovaj poziv pokazuje kako se trud, odricanje, rad na sebi i upornost uvijek kad tad isplate i budu prepoznati. Jako smo se trudili i gurali jedan drugoga tijekom priprema i sada smo sva četvorica jako sretni radi toga. Očekujem da će atmosfera biti sjajan i da ćemo na krilima nje ostvariti velike uspjehe. Potpuno ćemo se posvetiti utakmicama, pružiti sve od sebe te vjerujem u najbolje!

– Miron Kobašević

Ponos i sreću nije krio niti Filip.

Poziv za reprezentaciju je velika čast, a pogotovo kada se radi o europskom prvenstvu koje samo po sebi predstavlja san svakog sportaša. Put do reprezentacije nije bio lagan i uloženo je jako puno truda i rada zbog kojeg smo tu gdje jesmo. Bez obzira na sav trud i rad to sve ne bi bilo moguće da nema podrške klupskih suigrača odnosno trenera i članova obitelji. Očekivanja su velika, naravno prolazak grupe, a onda je sve moguće što nam je pokazala i naša prošla generacija.

Hrvatska će premijeru imati u nedjelju protiv Ukrajine. Zatim slijedi dvoboj s domaćinom u “prime timeu” te zatvaranje skupine s reprezentativcima Rumunjske.

#OvoJeAurelia