Aurelia i HMNK Nova Gradiška odigrali su prvu utakmicu kvalifikacija za popunu SuperSport 1. HMNL. Do prve pobjede u polufinalnoj seriji stigla je Aurelia, koja je porazila gostujuću momčad sa 7:3.

U prvom poluvremenu Aurelia stekla veliku prednost

Od prve minute utakmice Aurelia je zagospodarila terenom, a prvu priliku imala je već u prvoj minuti preko Duje Draguna. Gosti su do vodstva mogli doći u 4. minuti, ali Tomislav Marjanović odličnim je udarcem uzdrmao stativu. Aurelia je konstantno prijetila, a do prvog pogotka stigla je u 7. minuti. Odlično su kombinirala dvojica Brazilaca, a asistenciju Caija u pogodak je pretvorio Gustavinho.

Aurelia se nije zadovoljila s minimalnom prednošću. Što prije je pokušala udvostručiti vodstvo, a to je i uspjela u 9. minuti. Nakon jednog kornera lopta dolazi do Josipa Horvata koji mirno zabija za 2:0. Sastav Kristiana Šoštara do trećeg gola mogao je doći već u 10. minuti, kada je iz auta Romeo Sušac odlično pronašao Gustavinha, ali njegov pokušaj bio je malo neprecizan. Također, u nekoliko situacija odlično je reagirao gostujući vratar Marko Maričević, a Horvat se mogao još jednom upisati u listu strijelaca, no njegov pokušaj iskosa zaustavila je stativa.

Ipak, do trećeg gola Aurelia stiže u 16. minuti, kada je rezultat povisio Caio nakon odličnog proigravanja Sušca. Nova Gradiška uspjela je smanjiti rezultat preko Marjanovića, ali do kraja prvog dijela Aurelia postiže još dva gola. Najprije je u 19. minuti Romeo Sušac udarcem iz daljine poentirao kroz noge gostujućeg vratara, a velikih +4 uoči predaha donio je Petar Pedić, koji je uputio precizan i razoran udarac s desetak metara.

U nastavku bez drame

Nastavak susreta Aurelia je otvorila najboljim mogućim načinom, novi golom. Romeo Sušac sjajno je uposlio Horvata, kojemu nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu. Nekoliko minuta kasnije u prilici se pronašao i Stjepan Dekanić, koji je oduzeo loptu na sredini terena i uputio udarac u vratara. Ponovno se u nekoliko situacija sjajno istaknuo gostujući golman Maričević, a onda dolazimo do 32. minute kada Nova Gradiška postiže u istoj minuti dva gola. Najprije je precizan bio Nikola Badrov, a potom je na 6:3 smanjio Jakov Medvedović.

Odgovor Aurelije stigao je u 36. minuti. Nakon brze kontre Gustavinho je pronašao Caija, čiji udarac brani Maričević, a nakon kornera gostujući vratar uspio je neutralizirati i pokušaj Petra Pedića. Međutim, minutu kasnije Maričević nije uspio obraniti precizan udarac Romea Sušca, koji je s desne strane lijepo pogodio za 7:3. Nova Grdiška je pred kraj utakmice preuzela rizik i zaigrala bez vratara, ali nije uspjela doći do smanjenja rezultata.

Potrebna još jedna pobjeda za finalni sraz

Aurelia je tako povela u polufinalnoj seriji, a pred nama je sraz istih momčadi u utorak s početkom u 20 sati u Novoj Gradiški. Pobjednik će se u finalu za elitni rang boriti protiv pobjednika dvoboja između Vrgorca i AFC Universitasa, a Vrgorčani su u prvom ogledu slavili s 2:1.