Po prvi put u našem gradu, imati ćemo ljetni kamp koji će uključiti sport, znanost i kulturu! Odlučili smo organizirati sportsko-edukativni kamp koji će trajati od 27.06. do 15.07., podijeljen u tri termina od po pet radnih dana. Ljetni kamp je otvoren i za djevojčice i za dječake, a osim navedenih vještina, valja istaknuti kako razvija i socijalne vještine djece.

Kamp je namijenjen za djevojčice i dječake

Predsjednik kluba, Mladen Crnaić, pojasnio nam je o čemu se radi.

„Smatrali smo kako je ovakav sadržaj prijeko potreban u našoj sredini jer roditelji obično imaju problem što s djecom kada završi školska godina. Kampom smo im omogućili da nam povjere svoje dijete u vrijeme kada su obično na radnim mjestima, a njihova djeca će imati sportske i edukacijske aktivnosti u tom periodu. Tako će između ostalog, djeca imati radionice iz engleskog jezika i STEM područja za koje će se pobrinuti naši sponzori Helen Doron i Tinker Labs. Uključili smo i kulturu u vidu radionica gradskog muzeja te gradske knjižnice. Što se sportskog dijela tiče, on nije vezan isključivo za futsal iako smo mi futsal klub. Imati ćemo i treninge košarke, plivanja, borilačkih vještina te univerzalnu školicu sporta.

Osim navedenih aktivnosti, djeca će imati aktivnosti vezane uz odgovorno ponašanje što uključuje edukaciju o odlaganju otpada te prometnim pravilima. Ono što je roditeljima vrlo važno jest prehrana te smo pronašli sjajno rješenje po tom pitanju. Osnovna škola Ivana Mažuranića će u sklopu svoje kuhinje i kantine osigurati zdrave obroke za sve polaznike ljetnog kampa. Tako će djeci osim sportskih i edukativnih aktivnosti biti osigurani i doručak te ručak.

Aurelia Futsal je nositelj ovog sjajnog projekta namijenjenog za djevojčice i dječake rođene između 2011.g i 2015.g., no imamo i veliku podršku u tome.

Broj mjesta je ograničen

„Moram se zahvaliti našem gradu Vinkovcima, koji se aktivno uključio i podržao ljetni kamp. Isto tako, Vukovarsko-srijemska županija i zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca su također prepoznali važnost ovakvog projekta. Kao što sam već spomenuo ranije, gradski muzej i gradska knjižnica su s oduševljenjem pozdravile projekt, a svakako moram spomenuti i gradsko kazalište Joza Ivakić koje će za kraj organizirati predstavu za svu djecu koja budu sudjelovala u kampu. Po okončanju kampa, djeca će dobiti i prigodne pohvalnice uz druga iznenađenja.“

Prijave za ljetni kamp su otvorene, a prva djeca su već upisana. Broj polaznika je ograničen radi prostora, ali i kvalitete usluge. Vrlo je važno napomenuti kako će s djecom raditi stručne i educirane osobe koje će biti s njima na svim planiranim aktivnostima.

Ljetni kamp je podijeljen u tri termina i to:

  • 27.06. – 01.07.
  • 04.07. – 08.07.
  • 11.07. – 15.07.

Prijaviti se možete na broj 098/903-5720 (Josip) kao i saznati sve što vas zanima. Cijena petodnevnog kampa je 499,00kn, a za brata ili sestru, odnosno drugo dijete, odobrava se popust od 30%.

#OvoJeAurelia