Pripremni period je gotov, a Prva HMNL je pred vratima. Ove subote, naše igrače očekuje gostovanje u novom natjecanju koje otvaramo u Splitu kod istoimenog domaćina.

Pojačan stožer

Krajem kolovoza, žuto-crni su započeli s pripremnim programom pod ravnanjem osvježenog stožera. Tako je pripremni period vodio kondicijski trener doc.dr.sc. Hrvoje Ajman, uz asistenta univ.bacc.cin. Luka Sambol, koji je ujedno i priključen kao kondicijski trener za sezonu koja je pred nama. Stožer Kristiana Šoštara je popunjen i na još jednoj poziciji, onoj trenera vratara. Odgovornost za sigurnost između vratnica je preuzeo dosadašnji vratar, Domagoj Vučina. Tim promjenama, dodatno je podignuta kvaliteta rada na svim razinama što će sigurno pozitivno utjecati i na izvedbu naših igrača.

Pet pripremnih utakmica

U mjesec dana predsezone, odigrali smo pet pripremnih susreta gdje je stožer mogao isprobati sve igrače i zamisli koje je imao. Na suprotnim stranama su se nalazili redom, slovenski prvak, Futsal klub Dobovec te novopečni prvoligaš iz Zagreba, Uspinjača-Gimka. Zatim nas je dočekao turnir u Novoj Gradiški gdje smo snage odmjerili s Osijekom te domaćinom turnira. Posljednji pripremni susret je bio ove subote na domaćem parketu, protiv mađarskog prvoligaša, PTE Peac.

Raznovrsni protivnici iz različitih natjecanja, dali su dobar uvid u stanje naše momčadi. Evo što nam je otkrio glavni strateg, Kristian Šoštar.

Teško je predvidjeti kakvi susreti nas očekuju u ligi s obzirom da se radi o potpuno novom natjecanju s klubovima s kojima se dosad nismo susretali. Tako smo i u predsezoni igrali s protivnicima koji gaje različite stilove igre i koji se svakako razlikuju i u kvaliteti igrača. Utakmice su nam jasno dale do znanja u kojem smjeru trebamo ići kroz treninge stoga mogu reći da sam zadovoljan dobivenim.

Kako stručni, tako je i igrački kadar doživio brojne promjene.

Neke promjene u kadru su bile ciljane, neke i ne toliko, međutim smatram kako je promjena uvijek dobra. Predugo je momčad bila na okupu i došlo je do zasićenja te je bila potrebna nova krv i nova energija, a to smo i dobili. Na treningu smo dobili pravu radnu atmosferu i momčad koja je ponizna i spremna raditi. Jako zahtjevno ljeto je iza nas u svakom smislu funkcioniranja i mogu samo pohvaliti klub na koji način je prošao kroz taj period. Također, moram u tome istaknuti i igrače koji su imali ponude drugih klubova iz višeg stupnja natjecanja, ali su pokazali lojalnost klubu i koji sada pokazuju fokusiranost na momčad i ligu koja je pred nama. Mnogo je lakše raditi uz takav pristup igrača.

Renomirani protivnici

Po prvi put, klub je posegnuo za međunarodnim pojačanjima koja su se ove subote u pozitivnom svjetlu predstavila vinkovačkoj publici. Znače li ona napad na vrh?

Stvari na tržištu su se tako posložile da smo odlučili kako je to najbolja opcija za klub u ovom trenutku. Jako sam zadovoljan kako su se prilagodili ekipi, a isto tako i kako ih je ekipa prihvatila. Ostatak kadra je ostao domaći, vinkovački, kao i sami stožer, uz poneka osvježenja. Priključili smo i perspektivnog juniora, Adriana Mičića, koji je ovog ljeta potpisao ugovor te je pokazao da je potencijal za budućnost. Što se tiče ciljeva, siguran sam da nema momčadi koja ne želi vrh, no s druge strane, bilo bi glupo tako nešto najaviti kada vidimo popis klubova u ligi. Sve redom posloženi klubovi, u mnogočemu na razini najvišeg ranga, s vrlo dobrim i odličnim proračunima. Također, nekolicina klubova ima renomirane trenere i igrače, stoga mi moramo biti ponizni i ići iz kola u kolo polako i strpljivo, graditi svoju priču te se nadam da ćemo u konačnici biti pri vrhu.

Prvi put, Vinkovci će u futsalu ugostiti klubove iz cijele Hrvatske kroz sezonu.

Prva HMNL je najveći mogući dobitak za našu mladu momčad. Svako kolo će ponuditi jake i neizvjesne susrete iz kojih će igrači izlaziti bolji. Kao što sam rekao, mnogi klubovi imaju renomirane igrače koji su igrali za reprezentacije Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, prvake država, bivše prvoligaše što dovoljno govori o natjecanju. Siguran sam da će to Vinkovčani prepoznati i da će naša ciglica svako kolo biti ispunjena. Ovim putem ih pozivam da nam budu vjetar u leđa i naprave atmosferu u kojoj nitko neće doći do laganih bodova.

Sve je rečeno, sve je jasno! Prvo u goste kod trofejnog Splita, zatim svi u ciglicu u subotu 07.10. protiv Novog Marofa!